Dobrý den je mi 16 let a trenuji na závod délky 10 km. Minuly rok sem ho uběhl za 59:01. Ale letos sem trénink trochu zanedbal, fyzicky bych na tom měl být stejně ale byl jsme teď nemocný a dneska sme vyběhl a hrozne mě píchalo na plicích. Tělo bylo v pohodě ale plíce ne. Do závodu zbývá 20 dni a já potrebuju natrenivat co nejrychleji nevite co amm dělat. Předem děkuji.
Neco se potrenovat dá.. první týden obden na hodinu střídat lehký poklus s chuzi, druhý týden lehce zrychlit a chůzi ubrat, zkusit pomalejsi 5 km v kuse, 3dny před závodem odklusat desítku a ke konci zkusit plánovaný tempo těch tvých 10 kmh tj 6min/km. Pak poslední dva dny pauza, a závod hlavně neprepalit, vyrazit zvolna a přidávat až tak od půlky. 10 km pod hodinu není nic neprekonatelnyho a i ty tři týdny stačí abys z toho nedostal svalovou horečku..
Vojto, asd1 to píše správně a pokud chceš trénovat i dále, tak se podívej na bezvabeh.cz, behej.com, nebo na ceskybeh.cz, najdeš tam tréninkové plány a vybereš si podle časů, kterých bys chtěl dosáhnout. A na závodě, o kterém píšeš, nepřežeň začátek, v euforii to po startu napálíš a pak ti dojdou síly. To píchání na plících...prostě jsi běžel moc rychle, tělo si musí zvykat. Tak ti přeji úspěch, i další úspěchy, běhá se hlavně pro radost!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.