Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Speciální beznosé cyklosedlo-co na to říkáte?

Od: boban® odpovědí: 19 změna:

Má někdo zkušenost s tímto sedlem?

Cyklistické sedlo/...

díky

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jako výhodu bych viděl nastavitelnou šířku, jako nevýhodu nepřítomnost "nosu". Nos sedla má roli asi jako nádrž mezi koleny na motorce. Sedlo bez nosu je jako skutr. Ten je v krizi stejně neovladatelný.

amperr
hodnocení

2x

Samozřejmě jsem to nezkoušel a nemohu vyloučit, že si to své příznivce najde, ale už z foto je patrné, že o součást sportovního náčiní nepůjde. Spíš o součást dopravního prostředku na krátké vzdálenosti. Z hlediska technického se to brzo rozpadne (viz šrouby zespodu a celá technologie výroby sedací části) - pouze můj názor. Z hlediska ergonomického očekávám menší problémy s nádobíčkem a mnohem větší problémy tam, kde se vypolstrované spodní části zad začíná říkat stehna. A že osoby, pro které je produkt zřejmě určen, tedy ty s širším (nejen) pozadím, na různé opruzeniny, otlačeniny a odřeniny (zejména v kožích záhybech) trpí.

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, ještě jsem to na žádném kole neviděl, ale zdá se to být (zvlášť pro pány) praktické a za jízdy lépe vzdušné/chladící "nádobíčko". Zdravím!
doplněno 20.06.24 20:22: Zdá se, že většina zde odpovídajících jsou cyklisté skoro profesionální, tak toto sedlo pro ně není vhodné. Jenže, tazatel nám (určitě jen zatím) nenapsal, jestli si toto sedlo chce pořídit, resp. na jaké kolo, na jak dlouhé jízdy a pro jaký zadek. Ale proti opruzení se to sedlo zdá vhodné.
doplněno 22.06.24 22:46: Tak nic. To už nám tazatel asi nenapíše a o svůj dotaz ztratil zájem (nebylo by to u @boban prvně - dotazů má zde "hafo", zájem jen o některé ).

2024
hodnocení

0x

Tak pokud to člověk má do toho Kauflandu 400m, možná to i na tomto "zázraku" nějak dojede a v nejhorším případě to zpět domů dotlačí.

Do žádných větších akcí bych se ale s tímto sedlem nepouštěl...

ben®
2024 - vysvětlení odsudku nám napíšete?
2024

Samozřejmě že napíšu či alespoň naznačím.

V profipeletonu to nejezdí nikdo, že? Divné, protože pokud by to fungovalo, jistě by to někdo vozil...

Měkké sedlo je kupodivu při delších jízdách daleko horší než tvrdé (což mnoha lidem-necyklistům přijde zvláštní, ale je to tak).

V neposlední řadě se na sedle během jízdy mění i "předozadní" poloha, což zde zcela jistě nelze.

Ale ano, pár set metrů na tom asi člověk dá jak jsem psal.

Jestli chcete zkusit třeba 130km, jedu s vámi...ale já na svém sedle a Vy na tomto.

Hloupost. Profíci na tom nejezdí, protože většinu času šlapou a nesedí. Toto sedlo je na pohodlné sezení. Např. pro elektrokola. Je rozdíl, jestli šlapete ve stoje, nebo u toho sedíte. Tvrdé je úplně stejně jako ty druhé. Já bych se ho nebál. Ale dá se sehnat i za třetinu ceny z odkazu.
2024

@ringo: No ano, na kole se šlape, jinak by nejelo (a to je u kola tak nějak žádoucí aby se pohybovalo vpřed). Ale říkám, pojďme to vyzkoušet...Odhaduji, že nejpozději do 2h od začátku jízdy (a to jsem možná ještě hodně přehnal), to budete chtít zahodit do škarpy..

@ringo , 2024 má naprostou pravdu. Profíci taky sedí při sjezdu a to "profi sedlo" slouží rovněž k ovládání kola. Viz i @ra252 Na tomhle by se silničář dolů kopcem zabil.

Jen poupravím: na kole se zásadně nešlape (i když je to termín-koncensus), ale točí klikama. To je pro laiky zřejmě nesrozumitelný rozdíl a to pro to, že dnes na kole jezdí každý, kdo má do zadku díru.

pavlik
hodnocení

0x
Ona je vůbec otázka, proč někdo, kdo cítí potřebu, takovéhoto sedla, vůbec chce jezdit na kole. Ze zdravotního hlediska.
ben®
pavlik - a jaká je odpověď na tu Vaši vyslovenou/řečnickou otázku?
hodnocení

myslím že je v cajku zkoušet nový věci, lepší věci, hledat lepší možnosti

pavlik

Tak to jste Bene, vůbec nepochopil, protože to nebyla řečnická otázka. Vhodné sedlo, ze zdravotního hlediska, dělá třeba SQlab (když už to má potřebu někdo speciálně řešit) a má úplně jiné parametry, než tento paskvil. Moje zásadní, vůbec ne řečnická, otázka byla, proč někdo chce mermomocí jezdit na kole, když má nějaký zdravotní problém, nebo minimálně obavy. Kolo je super věc a má mnoho benefitů, ale zároveň mnoho ALE, pro někoho, kdo není zcela v pořádku. Existuje např. chůze, běh, plavání a za kolo je super náhrada koloběžka. Kdo je v pohodě, tak žádný podobný paskvil nepotřebuje. Tyhle, a podobná sedla, vyhledávají primárně lidi, co je bolí zadek a myslí si, že to vyřeší měkčím nebo netradičním sedlem.

ben®
pavlik - no, ale otázku jste zmínil .

Ten nos na sedle má velmi důležitou úlohu, udržuje cyklistu rovně na kole a zároveň nebrání šlapání. U tohohle sedla bych měl obavu, že na nějaké díře mě to ze sedla vyhodí a shodí z kola, a na jízdu ve stoje, třeba terénem nebo po kočičákách, je třeba rovnou zapomenout.

asd1
hodnocení

0x

Tak jako pohodlná sesle na kilometrovou jízdu proč ne, ale na cokoliv delšího na 99% nesmysl..

knick
hodnocení

0x

Dobý den, tak přímo s tímto sedlem zkušenost nemám, ale koupil sem sedlo bez "nosu"z Aliexpresu (snad bude v odkazu) a první km byl perfektní. Sedlo je polstrované hodně na vysoko měkkou pěnou a velmi brzy jsem seděl na té plastové základní desce, kde byly hrboly a ty nesnesitelně tlačily. Tak sem sedlo celé rozpáral, zákl. desku upravil do roviny a používám už 2 sezony na vyjížďky do cca 50km. Na elektrokolo jsem si pořídil značkové Selle s nosem zahnutým dolů a mezerou po celé délce sedla za cca 1800Kč. Po několika jízdách a nemožnosti najít vhodnou polohu, šlo z domu, protože ten nos tam stále vadil a tlačilo. Nahrazeno sedlem Wittkop a po vypodložení - OK.

Toto píši jako reakci důchodce na některé komentáře, který nedávno zvládal i přes 100km i když vím, že každý nemá (ani nezná) problémy s UROlogickými potížemi a pro nemoci kloubů (artrozu) nemůže běhat, či jinak skotačit a zbývá mu jízda na kole...

aliexpress.com/...

pavlik

U sedla je to hodně individuální a opravdu každému sedne něco jiného. Já osobně jsem po operaci prostaty (odstranění) a mám problém s bedry, ale takto tvarované, a takto vysoko polstrované, sedlo bych si nikdy nepořídil. Budí mylný dojem, že člověk dělá dobře svému zdraví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]