Dobrý den, Mám zděděný starý rotoped Chairman galaxy - magnetický. Pořád slušně funguje. Jen se poslední dobou pocitově uvolnila šlapka z pravé strany a občas v ní "zavibruje" a nebo rovnou klape. Při zvýšení rychlosti a zátěži vše přestane. Myslím si, že by mohlo pomoct promazání. Ale nevím, jak demontovat šlapky. Moc prosím předem o radu. Děkuju!
Když jsem měl podobné problémy se starším rotopedem, tak jsem po sejmutí plastového krytu zjistil, že je zpuchřelý klínový řemen a pohromadě ho drží už jen jeho tkaninový obal. Řemen jsem vyměnil za nový a bylo vyřešeno.
elllis
Diky moc. Tento rotoped má řetěz. Ale zkusím ho ještě více promazat.
Tam bude rozemlety lozisko.. rozebrat a počítej že najdeš hranatý kuličky a asi i rozemletou klec.. pokud budou obezny dráhy ok, tak klec zahodit dat nový komplet kulicky,potrebujes tri " venecky".. příp.strojni lozisko,to se mění celý,ale na to to nevypadá. Demontáž, matku snad vidíš...
amperr
Já teda pod matkou vidím vnitřní a vnější kroužek ložiska a mezi nimi kovovou prachovku. S ohledem na kvalitu konstrukce bych tedy očekával jednořadé kuličkové ložisko v provedení 60xx-2Z. Ale kdoví, co tam soudruzi dali...
Když jsem měl naposledy v ruce rotoped, vážila ta legrace 60 kg, uvnitř byly opravdu klasický věnečky a kliky to mělo obě levý i s levejma šlapkama, takže ta montovaná doprava se furt povolovala .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.