Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak promazat šlapky u rotopedu

Od: elllis odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
Mám zděděný starý rotoped Chairman galaxy - magnetický. Pořád slušně funguje. Jen se poslední dobou pocitově uvolnila šlapka z pravé strany a občas v ní "zavibruje" a nebo rovnou klape.
Při zvýšení rychlosti a zátěži vše přestane.
Myslím si, že by mohlo pomoct promazání. Ale nevím, jak demontovat šlapky.
Moc prosím předem o radu. Děkuju!

Jak promazat šlapky u rotopedu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jk2021
hodnocení

0x

Když jsem měl podobné problémy se starším rotopedem, tak jsem po sejmutí plastového krytu zjistil, že je zpuchřelý klínový řemen a pohromadě ho drží už jen jeho tkaninový obal. Řemen jsem vyměnil za nový a bylo vyřešeno.

elllis
hodnocení

Diky moc. Tento rotoped má řetěz. Ale zkusím ho ještě více promazat.

asd1
hodnocení

0x
Tam bude rozemlety lozisko.. rozebrat a počítej že najdeš hranatý kuličky a asi i rozemletou klec.. pokud budou obezny dráhy ok, tak klec zahodit dat nový komplet kulicky,potrebujes tri " venecky".. příp.strojni lozisko,to se mění celý,ale na to to nevypadá.
Demontáž, matku snad vidíš...
amperr

Já teda pod matkou vidím vnitřní a vnější kroužek ložiska a mezi nimi kovovou prachovku. S ohledem na kvalitu konstrukce bych tedy očekával jednořadé kuličkové ložisko v provedení 60xx-2Z. Ale kdoví, co tam soudruzi dali...

Když jsem měl naposledy v ruce rotoped, vážila ta legrace 60 kg, uvnitř byly opravdu klasický věnečky a kliky to mělo obě levý i s levejma šlapkama, takže ta montovaná doprava se furt povolovala :-D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]