Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Dnes jsem měnil pláště na trekovým kole a ten na zadním háže.V jednom místě je jakoby menší o nějakých 5 mm.Ráfek taky nemám ideálně vycentrovaný,ale tolik určitě nehází.Může být vadný,nebo je to špatně namontovaný?Při jízdě(asi 25 km/hod)se to neprojevilo.ale nevím,co by to dělalo třeba při 50ce(jízda s kopce).Díky za reakce.
Nemůže to být boule na duši? Nebo špatně usazený plášť.
Při nafukování úplně prázdného kola (nejen po lepení duše nebo výměně pláště) je lepší postupovat po částech, aby si to všechno hezky sedlo. Viděl jsem ale spoustu lidí, co to prostě nafouknou najednou, a ono se většinou nic nestane.
Že by dneska bylo možné vyrobit vadný plášť se mi moc nezdá.
No já měl nedávno opravdu špatný plášt. Byl teda na silničku 25tka.
Nasadil jsem ho na zadní kolo, nafoukal a jak jsem jel, tak mi trošku poskakoval..byla ani ne boule, ale na jednom místě taková deformace trošku.
Tak jsem si říkal, že jsem ho asi blbě nasadil. Zkusil jsem ho dát i na přední a to samé. Pak jsem se koukl pořádně na to místo kde to házelo a bylo evidentně vidět, že je tam mín materiálu na tom místě..prostě to místo bylo "jiné".
Reklamoval jsem ho a úspěšně.
Takže ano, i v dnešní době jde udělat zmetek, který jde do prodeje.
Stačí trochu (např 1/2 atm) přefouknout oproti údaji na plášti, ozve se následně cvak a patka si sedne. Následně snížit tlak na normál a bude to OK.
Dnes jsem chtěl udělat repete montáž,ale dřiv jsem skusil kolo roztočit,a plášt už nehází.Je možný,že se to po dvou km jízdy srovnalo,že by ta patka sedla,kam má?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.