Nejste přihlášen/a.
Pokud hodláte jezdit jen po asfaltu, tak jo, jinak raději krosové/trekingové kolo. Poradit konkrétní kolo nelze, neb každému vyhovuje něco jiného. Je potřeba kolo před koupí projet. Hlavně pozor na vratká kola, to je takové kolo, které při nízké rychlosti furt chce jet někam jinam, než chce cyklista.
Vyndat baterku až na výjimky je možno, akorát u některých kol je k tomu potřeba docela zručnost.
A spíš bych doporučil kolo se středovým pohonem, než zadním, je s tím míň práce při případném defektu.
Manželka si koupila městské elektrokolo už před několika lety, tehdy jej prodávalo AutoKelly, ale jak se dívám, dnes prodává naprosto stejné kolo Mountfield - a dokonce o pár tísíc levněji, něž bylo u Kellyny. Mohu doporučit do města, maximálně na cyklostezky, rozhodně to není kolo do terénu. Ale v městě slouží dobře, baterku to má pod nosičem, dá se zamknout, nabíjím to normálně doma
Já mám taky městské kolo z Mountfieldu několik let. Zatím žádná porucha.. Nabízeli dvě varianty kol, vzala jsem ta menší na větší rám. Líp se ovládá a líp nastupuje. Jen ta baterie je v nosiči, čili těžiště výš. Mně to nevadí. Na nabíjení baterii /odemknu/ vytáhnu a odnesu do bytu, jelikož v kolárně není zásuvka. To tak jednou týdně. Když málo jezdím, tak co 14 dní. Dala jsem si na nosič Authoráckou brašnu. Jinak na městském kole nevyvinete tu rychlost, jako na trekovém. To nejde. Stálo mě s doplňky 25 tisíc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.