Nejste přihlášen/a.
Ahoj.
Jako skoro-důchodce rád jezdím s manželkou na elektrokolech.
Jezdíme rádi i kolem Labe v Německu ale letos se všude píše o povinném ručení na elektrokola v cizině.
U nás platit zatím nemusíme, to vím. I kdyby se platilo tak to pochopím a snad by to bylo rozumné a hlavně by tato pojistka platila i v zahraničí (jako u auta).
Problém je v tom že i dotaz u mé pojišťovny Allianz ohledně povinného ručení na elektrokola v Německu mi nedali jistotu že se v Německu mohu dostat do problému, jelikož prý platit PR nemusím ale měl bych prokázat že jsem pojištěn - odpovědnost občana.
Zjistil jsem že jsou dvě kategorie elektrokol.
První se označuje jako pedelec a jsou to kola s výkonem do 250W a omezovačem rychlosti do 25 km/h. To máme my.
Na tato elektrokola PR v Německu býti nemusí.
Pak je kategorie S-pedelec a tato elektrokola pojištění musí mít.
Trápí nás především nejasnost informací. Co vše musíme splňovat abychom bez trestu mohli jezdit na elektrokolech (pedelec) v Německu?
Poradíte někdo kdo tam třeba žije nebo pracuje?
Díky.
Hezkou neděli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.