Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, ve kterém letním měsíci je nejlepší navštívit Vysoké Tatry, už jsem tam sice byla v září, ale letos bychom chtěli dříve, myslíte, že červen je ještě zimomřivý, Rysy a Kriván už mám za sebou i Lomničák, záruka zřejmě není,dík,d
Co má být "turistika" a na jak dlouho - víkend, týden..
V létě jsou bouřky, chce to vychytat počasí kdy často pár dní nejsou = rozhodovat se těsně předem kdy už předpověď obvykle sedí. Pak je ale problém s rezervací chaty kdy může být plno. Pokud jedeš na týden tak v létě abys trefil týden hezky je skoro zázrak.
Jinak jaro před bouřkama, ale poslední roky jsou i na jaře.. A můsíš počítat se sněhem nahoře = mít výbavu a umět jí používat.
Nebo babí léto, tj. to září po bouřkách, to bývá hezky i míň lidí.
Mmch. nevim proč Tatry, drahé, přelidněné a legislativa Tanapu je dost voser a nejen povinný vůdce na normáce na Gerlach (dříve dokonce značená turistická cesta)
Dobrý den.
Byli jsme tam jako turisté v měsíci červenci a při návratu ze Skalnatého plesa napadl během chvilky sníh. Myslela jsem, že tam snad v létě umrzneme. Na Lomnický štít jsme se lanovkou ani neodvážili. Obdivuji.
Zdravím.
díky a to jsem chtěla v červnu, no na poslední chvíli to nejde kvůli ubytování, chtěli jsme do penzionu slávia v popradu a odtud nějaké výlety, d
Počasí ve Vysokých Tatrách je nejisté. My jsme si zvykli jezdit jen na jeden den na konkrétní túru s dobrou předpovědí. Když jsme jezdili na týden, tak jsme stejně víc jak tři túry za sebou nezvládli a pak jsme museli odpočívat nebo bylo špatné počasí, takže jsme týden nevyužíli. Takhle jedeme na lehko, na jistotu, odpočatí, ve vlaku vyspalí a nic tam nekupujeme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.