Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Turistika ve vysokých tatrách

Od: dohnivak odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, ve kterém letním měsíci je nejlepší navštívit Vysoké Tatry, už jsem tam sice byla v září, ale letos bychom chtěli dříve, myslíte, že červen je ještě zimomřivý, Rysy a Kriván už mám za sebou i Lomničák, záruka zřejmě není,dík,d

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
To vam pri dnesnej sialenej klime nik negarantuje, ako bude v juni. Sezonna uzavera konci 15.6, ak mate zaujem o sedla a stity.
Prave teraz som v Starom Smokovci, je tu len trava, sneh zacina tak od 1400m.
dohnivak
hodnocení

děkuji, o štíty nemám zájem, špíše něco níže, hrebienok a pod,d

hodnocení

1x
Este vam ako Slovak poradim vykaslat sa na Tatry a ist napr do Fatry alebo do Rakuska, casto vas to s lanovkami v cene ubytovania vyjde lacnejsie ako predrazene Tatry.

2024
hodnocení

0x

Záruka v horách opravdu nikdy není...

Ale do Tater se obvykle jezdí opravdu v září.

V červnu ještě může být leckde sníh (hlavně na vrcholcích a v sedlech).

dohnivak
hodnocení

děkuji vám,d

asd1
hodnocení

0x

Co má být "turistika" a na jak dlouho - víkend, týden..

V létě jsou bouřky, chce to vychytat počasí kdy často pár dní nejsou = rozhodovat se těsně předem kdy už předpověď obvykle sedí. Pak je ale problém s rezervací chaty kdy může být plno. Pokud jedeš na týden tak v létě abys trefil týden hezky je skoro zázrak.

Jinak jaro před bouřkama, ale poslední roky jsou i na jaře.. A můsíš počítat se sněhem nahoře = mít výbavu a umět jí používat.

Nebo babí léto, tj. to září po bouřkách, to bývá hezky i míň lidí.

Mmch. nevim proč Tatry, drahé, přelidněné a legislativa Tanapu je dost voser a nejen povinný vůdce na normáce na Gerlach (dříve dokonce značená turistická cesta)

dohnivak
hodnocení

děkuji za zprávu, už jsem tam byla kdysi několikrát,tak výbavu znám, ale vždy nám vyšlo krásné počasí, letos bych chtěla na týden, ale určitě ne na ty nejvyšší štíty, něco níže, a září se mi nehodí, tak uvidím a proč zrovna tam, no protože je mám ráda,d

p23®
hodnocení

0x

Dobrý den.

Byli jsme tam jako turisté v měsíci červenci a při návratu ze Skalnatého plesa napadl během chvilky sníh. Myslela jsem, že tam snad v létě umrzneme. Na Lomnický štít jsme se lanovkou ani neodvážili. Obdivuji.

Zdravím.

dohnivak
hodnocení

díky a to jsem chtěla v červnu, no na poslední chvíli to nejde kvůli ubytování, chtěli jsme do penzionu slávia v popradu a odtud nějaké výlety, d

@p23 : v horach zasadne aj v lete nepremokavu vetru odolnu bundu a nejaku medzivrstvu, potom vas nic neprekvapi.
p23®

peter - Ano, je to tak. Moc děkuji. Přeji krásný den. Zdravím.

id
hodnocení

0x
Miluji slovenské hory a jezdíme poslední týden v červnu.

hodnocení

0x

Počasí ve Vysokých Tatrách je nejisté. My jsme si zvykli jezdit jen na jeden den na konkrétní túru s dobrou předpovědí. Když jsme jezdili na týden, tak jsme stejně víc jak tři túry za sebou nezvládli a pak jsme museli odpočívat nebo bylo špatné počasí, takže jsme týden nevyužíli. Takhle jedeme na lehko, na jistotu, odpočatí, ve vlaku vyspalí a nic tam nekupujeme.

dohnivak
hodnocení

děkuji, to chápu, ale my jsme z děčína, to je docela daleko na jeden den na pochod, výlet,d

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]