Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zhubnout

Od: adel odpovědí: 13 změna:

Ahoj, je mi 16 a přes zimu jsem celkem ztloustla. Za posledních 6 měsíců jsem nabrala 17kg a cítím se hrozně:(. Mám 165cm a 60kg a nepřijde mi to v pohodě. Nemáte někdo rady jak zhubnout? Snažím se jíst zdravě a běhat, ale rychle se zadýchám a kila dolů nejdou. Předem díky za odpověď.

Jak zhubnout
Jak zhubnout #2
Jak zhubnout #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jsem jediná, co jí to nevěřím? Předtím měla 43 kg - asi jedla hodně málo a najednou taková změna. Hrozně se stydí, ale na internet klidně dá fotky. Takhle nevypadá tělo 165 cm / 60 kg. Její reakce s použití slov "bříško", "špeky" ukazují, že si jen dělá někdo strandu se staženými fotkami.

hodnocení

2x

Obmedzte rozne sladkosti, aj napoje, chudnite radsej pomaly, nez rychlo a pohybovu zataz postupne navysujte. Byvate v panelaku? Tak potom chodte po schodoch niekolkokrat denne, tak vysoko, ako to zvladate. Na chudnutie su skor sporty, kde sa rychlo pohybujete. Ide jar, vytiahnite bicykel a snazte sa na cim tazsom prevode dosiahnut cim vacsiu rychlost, slapat do kopcov a pod.

metodej11
hodnocení

2x

Pohyb, kalorický deficit. Že se zadýcháš je úplně jedno, i chůze je dostačující... Jsi ještě v letech školou povinných a tam sezením moc kalorií nespálíš, musíš proto najet na režim běhu či procházek před a po škole. Sportů je bezpočet, stačí si vybrat. Zjisti si kolik kalorií za den průměrně spálíš (podle nachozených kilometrů, nebo chytrých chodinek apod.) Zásadní je strava, týden si zapisuj, co přes den jíš a přes tabulky si doplň kalorie k jednotlivým jídlům. Nemusí to být nějak extra přesné. Pak si spočítej přes kalkulačku na netu, jaký příjem kalorií by jsi měla za den mít, aby jsi hubla. Získané údaje si porovnej a uprav si jídelníček tak, aby ses vešla do svého vypočteného kalorického maxima. A hlavně vydrž. Nejtěžší je první měsíc, pak už budeš mít nějaké vybudované návyky a bude to jednodušší. Je to spíš o vůli se na to soustavně dlouhodobě soustředit, než o nějakých propracovaných technikách... Jinak 60 kg na 165 není žádná hrůza a není to ani nic odpudivého.)

mate59
hodnocení

1x

Za 6 měsíců nabralas 17 kil.V hubnutí pokračuj,hlavně vydrž,kondice se dostaví a za 6 měsíců bude 17 kil dole.Zapomeň na sladkosti.

adel
hodnocení

No doufám, protože ty špeky vypadají fakt strašně a chtěla bych ještě někdy použít staré oblečení :D

Za půl roku přibrat 17kg,to je opravdu hodně.Jestli jsi radikálně něco nezměnila,že by jsi se oproti dřív začala mnohem méně hýbat a mnohem více jíst,tak by ses asi měla poradit s lékařem.

hodnocení

0x
Kromě chůze zařaď i cvičení.Každý den aspoň dvakrát denně.
adel
hodnocení

Snažím se, ale to bříško mi celkem zavazí.

asd1
hodnocení

0x
Hejbat se a nezrat.
Máš mizernou kondici proto zadychavani. Vydrž a zlepší se to. Na hubnutí funguje dlouhá nízká zátěž, než běh tak spíš delší výlety sviznou chůzi s hulkama a v kopcích,zapojí se i svaly rukou, aspoň hodinu, dvě a víc je lepší.
Nebo jakýkoliv sport/ pohyb vytrvalostniho typu, nezapominat na strečink. Jist normalne, všechno, hodně zeleniny, nebát se ani sladkého, ale tak aby celkový příjem byl o něco menší než výdej.
adel
hodnocení

budu se snažit protože v 16 vypadat takhle je fakt blbý

Jak zhubnout #4

indu
hodnocení

0x

Pokud si dobře pamatuji tak na to měl kdysi dobrou radu známý doktor Rajko Doleček který doporučoval dietu "nežrat" :) . Bohužel tento doktor už nežije.

mraf
hodnocení

0x

Nejvíc se shodí pohybem. Zvolna přidávat zátěž - a nepolevit. Třeba nordic walking chůze - ale pořát.

six
hodnocení

0x

@adel si mysli jak jsme blbí asi

tumbex.com/...

^^^ Fotky ukradený odtud

Beztak je to spíš nějakej leštič antény co tady se chce pobavit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]