Nejste přihlášen/a.
Máme 6 roků horská kola s kotoučovkami z Decathlonu za pouhých 10 a nedáme na ně dopustit. Nijak je nešetříme, jezdíme po Beskydech, máme s nimi za sebou terény v Dolomitech, žádný asfalt, Alpy ve Švýcarsku i Rakousku, já mám 80 kg a 175. Zatím to potřebovalo jenom výměnu brzdových destiček a, jen pro jistotu, vyměnit brzdová lanka. Něco takového by ti mohlo stačit.
Tak tazatel již kolo má...jak píše výše.
Nicméně aktuálně nejlevnější MTB kolo z Decathlonu je za 12499Kč a do limitu se nevejde.
Ale proti vašemu kolu má alespoň hydraulické brzdy, Vy máte mechanické, to je pravda.
Není až tak důležité, kde člověk jezdí..., ale kolik toho ročně najede a jakým stylem.
Ano, dokážu si představit, že i tato kola člověku co jezdí velmi málo stačí. Drtivá většina lidí najezdí ročně nižší stovky kilometrů a někteří ani to ne.
Pokud jste měnili za 6 let pouze destičky a brzdová lanka, tak je z toho kilometrový nájezd poměrně jasný.
Jo, ještě řetěz a zadní plášť, sorry. A najezdili jsme pořádné kilometry! Nebo myslíš, že jedu do Alp a jezdím jen 20 km po asfaltu kolem kempu nebo penzionu, snílku? A cena...píši, že na kolech jezdíme 6 let, to byly ceny trochu jiné. No, vidím, že jsi velký znalec! Nebo...
Asi bude dobré informace upřesnit.
Najeli jste pořádné kilometry...
Kolik kilometrů máte na těch kolech najeto?
Nicméně opravdu Vám to přeji, pokud Vám kola této cenové kategorie a kvality vyhovují, pak je to v pořádku.
mrkněte se na ty amulety - hliníkový rám je lehký a pevný, další se dá různě nakombinovat... já třeba dlouho trval na levných véčkových brzdách, které jsou výrazně levnější... a pláště mají také různé - jeden může být za 150 a druhý za 900,-...
já třeba mám na faktuře jeden typ a slevu za "poškrábání" rámu - utrhnutá samolepka :D ... a pláště jsou tam dražší, jen to zapomněli dát do faktury nebo co...
Pokud se bavíme o nových a nikoliv bazarových kolech...
1. Ne, nedá se za ty peníze koupit nic slušného
2. Ano, celoodpružené kolo se koupit dá, ale nedá se na něm jezdit (za oněch 10tis Kč)
3. Celoodpružený rám je vhodný na ježdění v obtížnějším terénu (ale bavíme se o kolech v cenové kategorii 70tis Kč+, nikoliv 10tis Kč)
4. Olpran nikdy, Rockrider v případě nutnosti ano, dělají více modelů i slušně osazených
Opravdu potřebujete MTB, kam budete jezdit, co to pro Vás znamená "příležitostně"? Jste si jist, že MTB je pro Vás nejvhodnější kolo? Ale samozřejmě že ani jiné nové kolo za 10tis v rozumné kvalitě neseženete. Pokud však "příležitostně" znamená 3x za rok z chaty do hospody na pivo v nejbližší vesnici, pak je to jedno.
Já si nedávno kupoval amuletbikes.cz/... - za 10500,- - Kamarád, který si kola kupuje kolem 50tis a jezdí si na kolách 20 let to pochválil, že to vypadá za ty peníze krásně. Jestli je to špatný kolo, to mi prosím povězte vy - rádcové... Závody MTB jezdit nehodlám, jen výlety v okolí.
Do té doby jsem si kupoval kola z bazoše kolem 2000,- a po pár sezonách je daroval dál...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.