Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kazeta 12

Od: petrdudek odpovědí: 11 změna:
Zdravím,mám dotaz,poznám velkou změnu, když přejdu z 10 na 12 rychlosti v kazetě?na převodníku mám 34 zubů,děkuji za odpověď. 36 zubu už dát nemohu,přešel jsem z 32 na 34 a znatelnej rozdíl jsem nepoznal.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Změnu v čem? Že bys dal menší pastorky kazety na těžší převod?

petrdudek
hodnocení

Když to rozjedu,tak šlapu už naprázdno, omezení rychlosti,když jsem měl kolo s presmykovačem,tak v tu danou dobu šlapání jsem měl ještě možnost se do pedálu opřít, teď už ne.
petrdudek
hodnocení

Tohle je specifikace mého kola,pomůže vám to,děkuji.
Kazeta 12

2024
hodnocení

0x
Záleží na tom, jaký teď máte nejmenší pastorek a jaký byste měl na 12s kazetě.
Nicméně je třeba si uvědomit, co vše budete muset kvůli kazetě měnit..
To už je skoro lepší koupit nové kolo. Buď kolo s dvojitým převodníkem, nebo vpředu s 36z a vzadu co nejmenší pastorek.
12s kazetu oceníte spíše kvůli lepšímu odstupňování (já osobně jsem na to velmi citlivý)..
petrdudek
hodnocení

Při vyšší rychlosti už šlapu na prázdno, přikládám specifikaci
Kazeta 12 #2
2024
To je mi jasné. Když máte 34/11, pak i při frekvenci šlapání na max dokážete útočit tak 50km/h a "končíte".
Ale asi také nemáte úplně vhodné kolo pro účel, pro který ho používáte.
petrdudek
hodnocení

To máte pravdu.
27.02.24 09:19
2024

I s kombinací 34/10 se dostanete na max. rychlost cca 54km/h. Víc prostě nelze a nic s tím neuděláte. Jednoplacka má své limity a je dělaná prioritně na XC a do terénu, tam s rychlostí není problém. Třeba na gravelu bych si její použití 3x rozmyslel a osobně bych na gravel dal dvouplacku.

petrdudek
hodnocení

Děkuji za odpověď.
2024
Není zač, rádo se stalo.
P.S.: Jen pro zajímavost: gravel Mathieu Van der Poela z MS. Velký převodník bude pravděpodobně 52 a malý 36. Prostě šílenec.
Kazeta 12 #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]