Nejste přihlášen/a.
Fyzicky nepracuju... a to je přesně ono. Dáváte tělu zabrat v posilce a ono se to projeví na špatném spánku, kdy je tělo přetížené. Musíte zátěž začít pomalu systematicky navyšovat, aby bylo v souladu a možnostmi těla nebo překlenout dobu, kdy si tělo zvyká. Nárazové věci nejsou prostě dobré.
Po 15km běhu spím dobře, po maratonu mám pocit, že vůbec za noc nespím. Je to stejné.
Ano, je to tak. Mám stejnou zkušenost s vytrvalostními sporty a vím, že to tak mají i ostatní. Pokud mám v odpoledních hodinách těžší běžecký trénink nebo závod (vytrvalostní běh) tak pak špatně spím. Pokud jedu k večeru po práci na běžky tak to končím i po 20hod večer a spánek je pak bídný protože 2hod jedu s TF kolem 150 a času na zklidnění před spaním je pak málo. Moje rada je přesunout trénink tak, aby byla před spánkdem co největší pauza. Mě po závodech pomáhá cca 20-30min pomalý výklus - pozvolné snížení TF.
Zkuste cvičit ráno, zkuste si dát nějaký volnější trénink, jestli uvidíte změnu, zamyslete se, jestli není rozdíl v tom, co děláte před spaním ve dny tréninku a ve dny odpočinku (jiná strava před spaním, modré světlo před spaním, ...). Já teda ve všední dny docvičím třeba dvě hodiny před usnutím a problém s usínáním nemám. Naopak mi přijde, že cvičení po ránu o víkendu místo aby nakoplo, tak mě uspává celý den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.