Nejste přihlášen/a.
Dobry den, uz nejakou dobu se snazim sundat nejaka kila, protoze za posledni dobu jsem se moc prejidal a vaha mi hodne vyskocila nahoru.
Mam hodne fyzicky narocnou praci, takze sport neni potreba pohybu si za cely den uziju opravdu moc a vim pokud budu dezet dobrou stravu tak vaha pujde dolu.
Napadlo me, ze bych mohl do jidelnicku zapracovat nejaky protein. Ze stravy urcite do sebe nedostanu ty 2g na jedno kilo vahy.
Na trhu je, toho strasne moc, proto bych Vas chtel poprosit o pomoc pri vyberu.
Me se zdal dobry tento: alza.cz/...
Co vy na to?
Ja nejsem nejak morbidne obezni a o strave uz neco vim. Pred par lety jsem byl v totozne situaci, takze vim jak na to, ale napadlo me pridat i ten protein.
Nejsem zadny vazou, ale z prace nejakou silu a svaly mam a pokud budu schazovat, tak pujdou dolu zakonite i svaly a myslel jsem ze timto bych to aspon trochu omezil.
Chtel bych sundat tak 10kg.Nejsem nijak extremne obezni, ale bricho mi za posledni rok narostlo hodne. Vim ze by bylo dobre chodit i do fitka, ale z prace toho mam dost a tohle uz nedam. Presne jsem nepocital jaky mam prijem bilkovin, ale napadlo me pro jistotu pouzit protein, abych mel jistotu, ze jich mam dostatek..
Jde o to shazovat tuk a né svaly. Tuk budete shazovat při dlouhodobém výkonu nižší a střední intenzity. Běhy, kolo, běžky, plavání...Až ten tuk spálíte, pak teprve příjdou na řadu bílkoviny ze svalů a krve. Pokud svaly pracují a neleží ladem, tak nesplasknou.
Existují diagnostické váhy, co sdělí, jaké množství tuku, vody, kostí v těle máte.Tím to kontrolujte /mají ve fitkách, lékárnách i někdo doma/
To je moc, né, ty 2 gramy. To byste při 100kg tělesné váhy požil denně 200g bílkovin. Přemíra proteinů Vám zatíží ledviny. Myslím, že by jen stačilo jíst maso, vejce a zeleninu bez příloh. A omezit cukr a pšenici. Ty proteinové prášky bych nechala závodníkům.
Taky podle toho, jaká jste krevní skupina? Ta nejčastější - Áčko -zrovna živočišné bílkoviny moc nemusí. Snad jen krůtu, trochu kuřete a ryby. Jinak tofu, cereálie, luštěniny, ořechy, bílý jogurt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.