Nejste přihlášen/a.
Nevíte prosím, jak se jmenuje pravidelná nepravidelnost v EKG, která je na přiložených obrázcích?
Objevilo se mi to na záznamu z jízdy na kole v prudkém kopci (na prvním obrázku začátek, na druhém konec), tak by mě zajímalo, zda to něco znamená? Tep vypadá pravidelně, ale vždycky dva údery jsou normální a ten třetí vypadá divně. Kromě vtipných poznámek jako, že takhle vypadá valčík nebo, že tříválcové motory nestojí za nic, mi zatím nikdo neřekl, co by to mohlo být?
Trochu to vypadá jako komorové extrasystoly - trigeminie, ale nejsem doktor a obvoďačky se ptát nechci. Na pravidelné prohlídce mi EKG změřila a všechno prý v pořádku (jako vždycky).
Nevím co očekáváš za odpovědi. Uvádíš jakési lékařské pojmy a obvodním lékařem se o tom bavit nechceš.
Já jako strojař tě těžko na dálku vyšetřím nebo určím diagnózu. Ani lékař to na dálku nedokáže.
Ale protože máš jakési měření, kdo ví z jakéhjo přístroje, tak se musíš domluvit s lékaři. Pokud lékař bude mít nějaký důvod pro další vyšetření, tak ti dá ověřený lékařský přístroj a data z přístroji si vyčte a vyhodnotí on sám.
A k tvému grafu: já když jedu do kopce, tak se mi tepová frekvence zvyšuje. Tady na grafech je tepová frekvence přibližně stále stejná.
No levné Čínské EKG jsem si koupil až potom, co jsem za poslední roky 3x vyrazil na pohotovost kvůli nepříjemným pocitům a nepravidelnému tepu. Jenže vždycky to přestalo dřív, než mi EKG změřili, takže výsledek byl, že je všechno v pořádku a já odcházel s pocitem simulanta. Dokonce ani 24h holter nic neodhalil...
Zkrátka klasika - reklamace se zamítá, protože se závada neprojevila. Chápu...
Takže abych zase zbytečně neotravovat doktory, chci nejdřív vědět, zda to je nebo není závažné? Přecijen občas na tom kole i závodím a bylo by hloupé, kdyby se příčina občasných potíží zjistila až při pitvě...
Ukaž to kardiologovi že pohotovost a neprojevilo se, teď už se ti to povedlo natočit. Otravování to neni.
Je viac moznosti :
1. Cinsky bazmeg meria od buka do buka.
2. Isty pocet nepravidelnych tepov je normalny.
3. Prilis sa sledujete a ked do toho budete velmi rypat, skoncite napokon u psychiatra.
V kazdom pripade vam EKG moze posudit len lekar a tiez nasadit liecbu, ak je nutna, nema zmysel riesit EKG cez internet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.