Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Arytmie EKG při jízdě na kole do kopce?

Od: jerry odpovědí: 9 změna:

Nevíte prosím, jak se jmenuje pravidelná nepravidelnost v EKG, která je na přiložených obrázcích?

Objevilo se mi to na záznamu z jízdy na kole v prudkém kopci (na prvním obrázku začátek, na druhém konec), tak by mě zajímalo, zda to něco znamená? Tep vypadá pravidelně, ale vždycky dva údery jsou normální a ten třetí vypadá divně. Kromě vtipných poznámek jako, že takhle vypadá valčík nebo, že tříválcové motory nestojí za nic, mi zatím nikdo neřekl, co by to mohlo být?

Trochu to vypadá jako komorové extrasystoly - trigeminie, ale nejsem doktor a obvoďačky se ptát nechci. Na pravidelné prohlídce mi EKG změřila a všechno prý v pořádku (jako vždycky).

Arytmie EKG při jízdě na kole do kopce?
Arytmie EKG při jízdě na kole do kopce? #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevím co očekáváš za odpovědi. Uvádíš jakési lékařské pojmy a obvodním lékařem se o tom bavit nechceš.

Já jako strojař tě těžko na dálku vyšetřím nebo určím diagnózu. Ani lékař to na dálku nedokáže.

Ale protože máš jakési měření, kdo ví z jakéhjo přístroje, tak se musíš domluvit s lékaři. Pokud lékař bude mít nějaký důvod pro další vyšetření, tak ti dá ověřený lékařský přístroj a data z přístroji si vyčte a vyhodnotí on sám.

A k tvému grafu: já když jedu do kopce, tak se mi tepová frekvence zvyšuje. Tady na grafech je tepová frekvence přibližně stále stejná.

hodnocení

2x

Nejsem doktor a obvoďačky se ptát nechci (a kardiologa také ne?).

Já také nejsem doktor a EKG sebou na kole nevozím...

Tak bude nejlepší se zeptat na webu, tam lidi ví všechno...

hodnocení

1x
Ale dokaváď jste si ten holter nekoupil, tak ste byl zdravej, co? :-D
No bez legrace, Moje KES vypadají o dost jinak. Návštěva kardiologa vás nemine. Na ty vaše obrázky se moc nadšeně dívat nebude, ale dají vám na 24 hodin vlastní holter, tak se musíte snažit, abyste jim to tam při jízdě navodil. Snad vám to nevyjde, až bude půl metra sněhu. ;)
jerry
hodnocení

No levné Čínské EKG jsem si koupil až potom, co jsem za poslední roky 3x vyrazil na pohotovost kvůli nepříjemným pocitům a nepravidelnému tepu. Jenže vždycky to přestalo dřív, než mi EKG změřili, takže výsledek byl, že je všechno v pořádku a já odcházel s pocitem simulanta. Dokonce ani 24h holter nic neodhalil...

Zkrátka klasika - reklamace se zamítá, protože se závada neprojevila. Chápu...

Takže abych zase zbytečně neotravovat doktory, chci nejdřív vědět, zda to je nebo není závažné? Přecijen občas na tom kole i závodím a bylo by hloupé, kdyby se příčina občasných potíží zjistila až při pitvě... ;)

asd1

Ukaž to kardiologovi že pohotovost a neprojevilo se, teď už se ti to povedlo natočit. Otravování to neni.

Já to měl stejné, ukazoval jsem to obvoďákovi i kardiologovi a ani s mými "obrázky" to nevzali. Na jejich EKG opakovaně nic. S holterem se to ale naštěstí trefilo do normálního dne, natočily se velmi časté KES i výpadky. Na druhou stranu, oni s tím stejně moc dělat neumí. KES oni obvykle za nebezpečné nepovažují, přestože jich mívám hodně přes 1000 za dopoledne a když se seskupí, tak je mi pěkně blbě. Dostal jsem concor cor a nazdar. Dokud vás někde u silnice nesebere mrtvého rychlá, tak vám nic není. ;)

hodnocení

1x

Je viac moznosti :

1. Cinsky bazmeg meria od buka do buka.

2. Isty pocet nepravidelnych tepov je normalny.

3. Prilis sa sledujete a ked do toho budete velmi rypat, skoncite napokon u psychiatra.

V kazdom pripade vam EKG moze posudit len lekar a tiez nasadit liecbu, ak je nutna, nema zmysel riesit EKG cez internet.

mate59
hodnocení

1x

Na EKG měří srdce vždy v klidu.Při výkonu nemůže být tep pravidelný,ale se zrychluje,zpomaluje v závislosti od zátěže a zda pracuje v pásmu aerobním nebo anaerobním.Extrasystoly by odhalili na EKG.Údaje z aplikace jsou pouze orientační.

hodnocení

0x

Nech si udělat zátěžové EKG.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]