Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádci,
snad tu budou i nějací zapálení cyklisté pro radu.
Řeším kolo pro čerstvě 9-letého syna, kterému je to jeho 20"Core Nipper už prostě malé. Měří skoro 140cm, tzn. na jaře počítám, že těch 140 už určitě mít bude.
Po všech zkoumání na netu mi vyšlo, že pro něj bude nejlepší přeskočit 24"a jít rovnou do 26"kol. I když vím, že pro něj s jeho váhou bude přední odpružená vidlice úplně zbytečná, on si ji moc přeje a tak jsem škrtnul kola s pevnou vidlicí. Chtěl bych spíše kvalitnější kolo, ale nechci za něj utratit ranec (do 12.000,-Kč).
Původně jsem koukal po značce Superior, ale tam mají jen 24"a pak rovnou 27,5", což už by bylo zase moc.. Myslíte, že tyto 2 varianty jsou dobrá volba (GT i Cannondale jsou pokud vím celkem kvalitní)? A pokud ano, které z nich?
GT Stomper 26"Ace - gtbicycles.cz/...
Cannondale Trail 26"- cannondalebikes.cz/...
Tam jsem se díval, ale žádné odpovídající kolo jsem tam nenašel (nechci kupovat Author nebo tu značku Mountfieldu..). A ty ostatní tam byly třeba jen o málo levnější (třeba o cca 2.000,-), než když koupím nové a se zárukou..
Ale spíš mi šlo o ten můj výběr, jestli je ok anebo jestli je tam něco hodně špatně. Kola se snažím vybrat jen se zadní přehazovačkou..
Díky za tip s tou brzdou! To mě nenapadlo a při rychlém přečtení o mechanických vs hydraulických brzdách je mi jasné, že mechanika asi bude no-go..
Takže buď zkusit prodejce, jestli umí zaměnit za hydrauliku anebo pak ten Superior Team s tím, že si holt zaplatím mnohem víc a první rok bude kolo na kluka asi větší, než by potřeboval...
Vnučka 9 1/2 roku, 138 cm a 26 kg. Na jaře jsem jí kupoval horské s vidlicí a 24", a zbytečně. Byla u mě 14 dní v srpnu a jezdila bez problému na 28" crosovém kole bez odpružené vidlice, jen jsem jí dal sedlo až dolů. Takže váš klučina už zvládne v pohodě 26" a stačí mu mechanické brzdy, ať kotoučové nebo V. Hydraulika je zbytečná. Odpružená vidlice je móda, proto po ní touží, jinak pro jeho váhu zbytečná. No, záleží na vás, za co peníze dáte zbytečně. Když už, tak doporučuji prodejny Decathlon, dobrá kola, dobré ceny. Máme doma několik jejich horských kol, sjezdila Alpy ve Francii, Švýcarsku, Dolomity, a bez problémů. A nijak jsme je nešetřili. A kde seženete horáka za 10? Tak dobré pořízení!
U těch kotoučů neni mechanika jako mechanika. Dobrý byly třeba Avidy, šlo mít i vepředu kotouč vzadu Véčka (starší rám kde nebyly navářky na třmen)
Vidle zbytečná a levná nefunguje - to si nemyslim. Zbytečná na šotoliny v šutrech na delší vyjížďky nutnost, aspoň pro mě. Dnes i levný vidle fungujou slušně, na kořeny a podobný rolety stačí i malý zdvih, váha prakticky nevadí a futra pár tisíc km vydrží taky. Na běžný ježdění úplně v pohodě.
Souhlasim s Decathlonem, pokud nový kolo za dobrý prachy tak tam. Nebo bazarovku, chtěl bych doklad o koupi (v rámci boje s čorkařema), tam se dá v pohodě kupit slušný minimálně jetý kolo za 5k a před dvouma rokama stálo dvacku - nadšenec koupil dvakrát vyjel a má sušák na prádlo.
Velký kola maj i nevýhody, hlavně manipulace někam to nosit, vozit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.