Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak začít cvičit a posilovat?

Od: skip* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den je mi 16 let a rozhodl jsem se ze sebou něco dělat. Vážím 72 kg a měřím 185 cm. Fyzicky jsem na tom velmi špatně. Můj pohyb je jen cesta do školy a zpět. Poraďte mi prosím jak mám začit cvičit a posilovat a jak jíst. Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj, pokud to myslíš vážně, vřele doporučuji začít zde:

forum.posilovani.net/...

Tenhle 10ti týdenní program ti dá tělo do pořádku a potom už se můžeš věnovat individuálně partiím, které tě trápí nejvíc.

Ale opravdu to chce získat určitý základ před tím, než se pustíš do velkého činkování :)

Pročti příbuzná fóra a získáš i informace o tom, jak se nejkvalitněji stravovat.

Přeji mnoho úspěchů.

wallnut*
hodnocení

0x

Muj tata cvičí uz 20let takze vím že základ je jídlo=energie ale take sacharidi a býlkoviny atd. ale cvičení je složitejsi to musis umet dychat a spravne drzet cinku atd.

tomas447*
hodnocení

0x

Stačí zadat do vyhledávače "základy posilování" nebo "jak začít posilovat" a vyjede ti toho nepřeberné množství.Takže nebuď líný a hledej.

mowla*
hodnocení

0x

Zajdi si do fitka aporaď se s trenérem - nejenomže ti doporučí ´jídelníček´, ale hlavně tě naučí cviky - tedy techniku provádění, při špatném provedení si můžeš poměrně snadno i ublížit (snížená pohyblivost kloubů, natažené/natržené svaly či úpony) - pár návštěv bys mělabsolvovat, poté můžeš cvičit i doma...

Nebo se přihlas do nějakého oddílu (třeba plavání, když už je zmiňuješ), jednak oddíly cvičí pod dohledem trenéra a jednak v kolektivu lépe získáš motivaci...

magdalena*
hodnocení

0x

Trenéra v 16 bych nedoporučovala... Asi je zbytečné. Co takhle zkusit něco akčnějšího? Přihlásit se na basketball, softball apod.? Jinak běhání je dobrý na kondičku. Všechno je však o přístupu. Je špatné běhat "abych zhubnul, abych měl dobrou kondičku... " Je lepší běhat pro radost, pro poražení sama sebe ;)

alfonsmucha*
hodnocení

0x

posilování je super, nikdy jsem se o to v mládí nijak extra nezajímal, ale někdy ve dvaceti jsem to jednou víceméně náhodou zkusil a na nějakých deset let mě to totálně chytlo :) nejsu žádná korba, svalovou hmotu sem zas až tak nenabral, ale získal sem sílu a hlavně sem přestal být pořád marod :) teď už tomu moc nedávám, pokud je čas a chuť, tak cvičím jógu. a řeknu vám, že pokud se jóga cvičí poctivě, tak je z toho člověk sedřenej skoro jako z té posilovny :D

doplněno 11.02.13 15:51:

... jinak pokud se chystáte začít, opravdu to chce, aby vám v posilovně někdo (trenér) ukázal jak se správně co cvičí a hlavně aby vás opravil pokud se někde budete moc zaklánět/předklánět/vychylovat apod., jinak si můžete ublížit. a hlavně se zkuste napoprvé moc neodvařit ať vás to neodradí, doporučil bych napoprvé max. na půl plynu :)

martineckas*
hodnocení

0x

Tvá stavba je relativně dobrá. Chtělo by to ale přibrat trošku. Jestli máš peníze na sacharidové a proteinové nápoje, tak začni s nimi + k tomu choď do posilovny a jeď cca 8 opakování. Jak už psali ostatní, nastuduj si nějaké věci na netu. Můj expřítel se o to taky hodně zajímal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]