Nejste přihlášen/a.
Když miluješ tanec, tak tanči.
Pokud jsi neohebná, tak asi nebudeš světová špička v tanci (ono jich ani tak moc není), ale to by snad hrálo roli, pokud bys tančila jen kvůli soutěžení, nikoli proto, že tančíš ráda.
Dobře tančit se dá pokud nejsi plně ochrnutá, nebo v sádře od hlavy po paty.
Navíc tanec zlepšuje ohebnost.
-------------------------
Mě bude 60, ohebný nejsem, tanec mě nebaví a stejně mi to nebrání tančit. A prý tančím docela přijatelně ...
Břišní tanec, sólový určitě, tančí se v dlouhých sukních - pro vysokou postavu jako stvořené: m.lightinthebox.com/...
Ale přijde mi vhodný spíš pro usedlejší osoby - původní určení je jakási příprava na mateřství.
Ve věku 14 let a s kondicí z jiných sportů se ale nejlépe tančí aerobic, sportovní tanec , kde se "ohebnosti"naučí, - svižný a se soutěžemi. Nemusí se tančit ladně, spíš tvrdě na výkon.
Na ohebnost je potřeba trénovat. Samo od sebe to nevznikne. A pokud chceš tančit, tak jdi tančit. Ona se i ta ohebnost časem zlepší. A že je pozdě začínat ve 14, jak tu někdo hloupě plácal - pozdě není nikdy. Na vrcholový sport to asi nebude, ale začít se dá kdykoliv. Jsou pochopitelně i vrcholoví sportovci, co začínali později, i později než ve 14, ale ti se většinou věnovali jinému sportu a pouze přešli jinam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.