Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakopnuty palec u fotbalu

Od: pavloss odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, mám takový problém a potřebuju pomoct dneska mám mít odpolední v práci jenže jsem si včera při fotbale nakopnul palec zlomené to není ani nic jen to šíleně bolí a jako zdravotník v nemocnici to nedám v práci. Příští týden i víkend mám volno takže kvůli jednoho dne se mi nechce brát nemocenská. Omluví mi den v práci dnes když napíšu že dnes nedorazim a napíšu tento důvod?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
To si vyřeš se šéfem.

hodnocení

0x

V praxi je to firma od firmy. Podle zákoníku to funguje tak, že při nepřítomnosti v práci musí být tato nějak omluvena. Ovšem omluvena nějakým zákonným důvodem. Nemoc - neschopenka, náhradní volno, dovolená. Někteří zaměstnavatelé poskytují jako bonus tzv. sick days - ale máte je? Ve vašem případě přichází zřejmě v úvahu ještě přesun směny, ale to by za vás musel někdo zaskočit. V každém případě platí, že tady na poradně problém nevyřešíte. Musíte komunikovat se zaměstnavatelem.

liska5
hodnocení

0x

Není lepší zavolat? To máte hned zpětnou vazbu a radu, jak postupovat. Zprávy si nemusí hned všimnout a nezařídí se podle toho. Jinak do práce namazat Voltarenem nebo kostivalovým gelem a zavřít pevně do boty. Ale jak víte, že to není zlomené? RTG? Vy nemusíte mít od lékaře neschopenku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]