Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozebírání pružinové vidlice

Od: ves odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám na elektrokoloběžce pružinovou vidlici a chci ji rozebrat, abych se podíval jak vypadá uvnitř. Nahoře jsou klasicky dvě matky které se vyšroubují, ale nemůže ta pružina při povolování matky vystřelit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Stará klasika: "Když něco funguje tak se v tom nešťourej"

ves
hodnocení

Ona právě moc nefunguje..

tyler
hodnocení

0x
Pružina (pružiny) by vystřelit neměly, k jejich kompresi a tedy šanci "střílet" dochází, až když jde vidlice dolů (proto se vám taky vidla vrací do původního stavu). Pokud tedy nemáte nějaké netradiční řešení, vše je možné.
Více než vystřelení bych se spíše bál opětovného složení do původního stavu. Né že bych podceňoval vaše schopnosti, ale když jsem svou vidlici rozebíral já, ze 130mm byla najednou 140mm což např. u klasického hor. kola může ovlivnit geometrii a klidně pak i zavinit prasknutí rámu. Naštěstí máte koloběžku, kde by to takový problém být nemusel.
Je ale určitě lepší najít si videonávod, než to zkoušet na "blind".
A pokud na koloběžce nemáte najeto x tisíc km, těžko soudit, proč to vlastně chcete dělat. Je to jen ze zvědavosti co je uvnitř?
ves
hodnocení

Chtěl bych ji nějak zablokovat aby nepružila, protože tam bude určitě jen pružina a žádné zpětné tlumení, což má za následek rozkmitání předního kola při vyšší rychlosti. Zkoušel jsem ji zafixovat zvenku gumou aby nepružila a teď je to o dost lepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]