Dobrý den, mám dotaz ohledně toho co má společného plnotučné mléko s tím že když jsem ho asi před 3/4 rokem pil v množství 1 - 3 litry denně podle chuti a prakticky jsem jinak nic nejedl ani nepil tak v té době jsem vyrostl o 4cm do výšky za jeden měsíc což bylo o 2 cm více než za celý předchozí rok, dokonce jsem si všiml že se mi za ten jeden měsíc vcelku dost rozrostla kostra a to mi bylo okolo 17ti let a celý ten měsíc jsem neměl prakticky žádnou jinou stravu než to mléko, maximálně občas protein popřípadě nějaký rohlík s něčím jinak nic.. A ZAJÍMALO BY MĚ CO S TÍM MŮŽE MÍT PLNOTUČNÉ MLÉKO SPOLEČNÉHO a čím na to mohlo mít takový vliv, že jsem v té době vyrostl za měsíc tolik jako za předchozí rok a půl..
To nezjistíte jinak než kopií sebe v samý čas a s normální stravou. Je to dost divná dieta. Říká se, že se po mléce roste kvůli obsahu vápníku, ale pít jen mléko + možná rohlík s něčím... Třeba byste vyrostl ještě víc, kdybyste v dobu měl k mléku vyváženou stravu.
Dobrý den, náhoda, resp. patrně normální růst odpovídající věku a to mléko v tom větší roli nehrálo. Jestli jste konzumoval až tři litry mléka denně a zároveň omezil přísun jiné potravy, tak buďte rád, že jste to přežil a snad bez větších zdravotních následků. Jezte pestrou, vyváženou, stravu a méně se měřte. Zdravím! P.S. Kvůli bílkovinám jezte tvaroh.
Vyrosteš i bez téhle šílené diety. To je kravina tolik mléka a nic pořádného kromě toho! Tihle lidé žijící hlavně na mléce mívají nedostatek Fe železa. Víc Ti toho musí chybět, myslím minerály a vitamíny a především vláknina! Na mléko je prokázáno, že se vypěstuje závislost. Mám vnuka, ve 13 letech měří 180, ale že by popíjel mléko jsem si nevšimla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.