Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mléko, jeho vliv na růst

Od: mtys odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, mám dotaz ohledně toho co má společného plnotučné mléko s tím že když jsem ho asi před 3/4 rokem pil v množství 1 - 3 litry denně podle chuti a prakticky jsem jinak nic nejedl ani nepil tak v té době jsem vyrostl o 4cm do výšky za jeden měsíc což bylo o 2 cm více než za celý předchozí rok, dokonce jsem si všiml že se mi za ten jeden měsíc vcelku dost rozrostla kostra a to mi bylo okolo 17ti let a celý ten měsíc jsem neměl prakticky žádnou jinou stravu než to mléko, maximálně občas protein popřípadě nějaký rohlík s něčím jinak nic..
A ZAJÍMALO BY MĚ CO S TÍM MŮŽE MÍT PLNOTUČNÉ MLÉKO SPOLEČNÉHO a čím na to mohlo mít takový vliv, že jsem v té době vyrostl za měsíc tolik jako za předchozí rok a půl..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To nezjistíte jinak než kopií sebe v samý čas a s normální stravou. Je to dost divná dieta. Říká se, že se po mléce roste kvůli obsahu vápníku, ale pít jen mléko + možná rohlík s něčím... *ee* Třeba byste vyrostl ještě víc, kdybyste v dobu měl k mléku vyváženou stravu.

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, náhoda, resp. patrně normální růst odpovídající věku a to mléko v tom větší roli nehrálo. Jestli jste konzumoval až tři litry mléka denně a zároveň omezil přísun jiné potravy, tak buďte rád, že jste to přežil a snad bez větších zdravotních následků. Jezte pestrou, vyváženou, stravu a méně se měřte. Zdravím!
P.S. Kvůli bílkovinám jezte tvaroh.

kmet
hodnocení

0x

Ne. Mlíko na to nemá zadný vliv.

hodnocení

0x

Shoda náhod, žádná potravina nezajistí růst postavy do výšky.

okolik
hodnocení

0x

Méko bez komentáře.

Od 12 - 18 let se hovoří o termínu růstový spurt.

liska5
hodnocení

0x

Vyrosteš i bez téhle šílené diety. To je kravina tolik mléka a nic pořádného kromě toho! Tihle lidé žijící hlavně na mléce mívají nedostatek Fe železa. Víc Ti toho musí chybět, myslím minerály a vitamíny a především vláknina! Na mléko je prokázáno, že se vypěstuje závislost. Mám vnuka, ve 13 letech měří 180, ale že by popíjel mléko jsem si nevšimla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]