Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zhubnu za mesíc 10kg

Od: petraaaa odpovědí: 26 změna:

Dobrý den jak zhubnu za mesíc 10kg? Prosím o radu dekuju.,

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

durancea*
hodnocení

2x

Vážíš přiměřeně, dle mého. Víc než asi 2 kg měsíčně se nedoporučuje, je to hrozná změna, stačí potom nějaká nemoc a odolnost je pryč, hormony taky křičí (třeba vynechání menses ap.).

Podařilo se mi kdysi shodit 10 kg za půl roku - plavání, chůze pěšky a zdravá strava - vynechala jsem přílohy k hl. jídlu (i v restauraci Ti dají jen maso + zeleninu), zrušila máslo a sádlo, zmenšila porce, pečivo spíš celozrnné, hodně ovoce, zeleniny a pití, vynechala jsem veškeré sladkosti, hlavně oplatky, dokonce vím, že o Vánocích jsem nepozřela ani kousek cukroví a ani mě nelákalo... po půl roce jsem ale zjistila, že střídmost je důležitá, ale to bych nemohla nikdy snad ani na návštěvu nebo oslavu (tehdy takový pocit, nakonec myslím, že by to šlo), tak jsem to zas začala rušit a nabírat ... kéž bych měla tak pevnou vůli dnes! :)) ... a pak pomáhá vytipovat si, kdy a co si "vycpáváš" jídlem - zda nějaký komplex, nervy, nebo zvyk dát si čoko k nějaké činnosti, prostě zamyslet se i nad dalším. O pravidelném přísunu jídla tělu (nehladovět) psát nemusím.

Ale osobně myslím, že jsi OK.

eulalie*
hodnocení

1x

Za měsíc 10 kg zhubnout? To jako myslíte vážně? Co to tak asi udělá s vaším zdravím? Neuvažovala jste o tom, že to nemusí být zrovna nejzdravší variata hubnutí? Hubnout by se mělo postupně, nikoliv takto nárazově.

lidus*
hodnocení

1x

Sotva se ukázalo Jaro už musí všechny holky zblbnout, nehubněte, zase příjde Zima a kabát kila ukryje.

moxa*

Jenže ona se ptala v říjnu *smich* Jinak bych jí doporučila rovnou tady další řešený problém "co s převislou kůží" *smich*

alf*
hodnocení

0x

jde o zhubnutí např při výšce 175 cm z 83 na 73 nebo ze 140 na 130 kg?

A o 10 kg méně mít i ten následující měsíc nebo pak se klidně váha může vrátit?

petraaaa
hodnocení

nene chci aby mi to zustalo a ráda bych pokračovala v tom , meřím 166 a vážím 67

binka*

Za měsíc deset kilo? To je dost...nicméně mně se podařilo díky dělené stravě shodit za měsíc šest . Na toto stravování jsem si zvykla a teď jsem o 12 kilo hubenější. Od července.

felipo

ještě jedna věc jde ti konkrétně jen o tu váhu nebo o to jak vypadáš .. mužeš shodit 5 kilo a vypadat užasně proto že nabereš svalovou hmotu ta je teší nž tuk

neznama*
hodnocení

0x

to si myslím, že nai nejde...jako nic vezlím , ale 10 kilo jen za měsic zhubnout je úplná volovina...Dej tomu čas a nebo když chceš strašně moc shodit tak běž za nutriční asistentkou a ta ti poradí:)

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

pravidelné stravování v manších dávkách, aerobní aktivity, nejlépe běh, nebo rychlejší chůze, tak po 14 dnech se nastartuje látková výměna a pak to jde jedna radost, při té výšce a hmotnosti je 10 kg za měsíc na úkor aktivní svalové hmoty, 10 kg ztratíte především hladověním, které odbourá předebvším část aktovní svalové hmoty, tuk je houževnatý a zůstane, spálí se jen část... vzhledem k tomu že látková výměna probíhá především ve svalech, čeká vás jejích postupným odbouráváním tzv. jojo-efekt...Takže cvičit a jíst, necvičit a nejíst je cesta do pekla

asd*
hodnocení

0x

Já jsem zhubl 7kg pouze změnou jídelníčku (zařadil jsem ovoce a zeleninu) a bez větší večeře a bez sportu průměrně 1kg na jeden týden. Změnil jsem tedy jídelníček a výsledek se dostavuje.

Taky jsem takto zhubla, ale s dnešními zkušenostmi bych sport vřele doporučila. Je to nutné proto, že po zhubnutí neposilované svaly visí a plandají a celkově je tělo takové nevytvarované, a taky proto, že svaly potřebují "k životu" víc energie, takže už jenom tím, že lehce posílíš svaly, spálíš víc energie. Váha se snadněji udrží a vypadáš líp.

hodnocení

0x

Za měsíc zhubne 10 kg jen těžce nemocný člověk nebo nezodpovědný blázen. To je o zdraví. 10 kg se dá bez rizika zhubnout tak za 3 měsíce, pak má váhový úbytek šanci na to, že se udrží.

hodnocení

0x

Já jsem vysadil pivo a 5 kg dole teď valím vínko jak správnej jihomoravák a pohoda*jasne*

veronika2*
hodnocení

0x

No já jsem zhubla 30 kg za zhruba půl roku...ale myslím, že ne tím nejlepším způsobem...jedla jsem jen ráno a pak když jsem přišla ze školy...asi ve 2...do tří jsem si pak dala ještě na to i malou večeři a po 3 hodině jsem do pusy nevzala nikdy ani sousto...u televize jsem si půl hodinky zacvičila na Orbitreku a bylo to...dneska ale mám těch 30 kilo zase zpět a nemohu se jich zbavit..takže hladovět nedoporučuju..je to blbost

denisss

Doporučuji mléčnou dietu Rajka Dolečka
modniweb.cz/...

krkovicka*
hodnocení

0x
Jako 10kg?to děla 3,333kg za týden.To byste musela být o vodě a o chlebu.Naordinujte si 3dny zeleninu+vitamím B,4.den půst,5.den nějakou tu rybu-mořskou,rýži,musli,jogurt,6. a 7.den pokračovat v dělené stravě.menší pohyb(chůze,domácí práce)Hodně pít.Za měsíc budete schopná dát těch 6kilo dolů.

magdon*
hodnocení

0x

Mně se podařilo zhubnout (aniž bych se ot to snažil) za 14 dní o 7 kg, když mě tehdejší manželka bez předchozího varování vyhodila z baráku. Tuhle "dietu" ale rozhodně nedoporučuju*smich*.

Nejde zhubnout 10 kg TUKU za měsíc! Pokud se Vám povede snížit VÁHU o 10 kg za měsíc , tak z toho bude tuk jen 2 kg. Akorát přijdete o svalovou hmotu a o nadbytek tekutin z těla.A když tělo zjistí že mu ubývá rychle svalové hmoty tak většinu přijmuté stravy bude ukládat v podobě tuků jako zásobu.Hubněte pomalu ale zdravě.A pohyb (rotoped,rychlá chůze atd)

re*
hodnocení

0x

cvičením, dehydratací a teplem (sauna) *pivo*

sediva
hodnocení

0x

Dobrý den. Mohu Vám nabádnou přírodní přípravky české firmy OKG. Jedná se o přípravky na spalování tuku, zažívání, podporu kloubů, HUBNUTÍ, exémy,lupénku a další. V případě zájmu o nějaký výrobek mě neváhejte kontaktovat na e-mailu potravin.doplnky@email.cz za zeptání nic nedáte a můžeme spolu vybrat nejvhodnější výrobek právě pro Vás

ivetakucisova

Já měla taky obrovský problém zhubnout. Držela jsem spoustu diet a vždycky to po dvou týdnech vzdala. Nechtěla jsem měnit své stravovací návyky jelikož jídlo miluju a nejsem velký zastánce zeleniny a ovoce. Nakonec jsem si koupila dvě knížky o dietě které jsem teda přes všechen svůj odpor přečetla a otevřely mi oči. Teď mám dole 15kg a váhu se snažím udžovat sportem. Chodím plavat a hraju squash a cítím se skvěle:)

hodnocení

0x

Američtí (nebo jací) vědci nedávno zjistili, že po ovoci se tloustne*sok*! Říkali to v televizi (takže je to určitě pravda*smich*). Tak by mě zajímalo, kolik výrobci hamburgrů těm vědcům zaplatili;) .

martinaa*

Samozrejme, ze po ovoci se tloustne:) To uz je nejaky ten patek docela znama vec. Ovoce totiz obsahuje cukry, ktere jsou sice prirodni, ale mohou byt slozene (polysacharidy..), ktere si telo uklada. Obecne plati, ze ovoci by se mel clovek redukujici vahu odpoledne uz vyhybat. Dopoledne klidne, odpoledne je vsak uz lepsi zelenina. V zadnem pripade ovoce vecer:)

wazi*
hodnocení

0x
10kg za měsíc? To je jednoduchý, stačí si nechat amputovat třeba nohu :) Jinak vkládám svoji odpověď na podobnou otázku:
Nazdar! Taky sem si do teď vesele hubnul a je to fajn pocit. Nicméně teď se mi to zarazilo a taky vím proč. Takže - je třeba hlavně upravit stravu, jíst hodně PRAVIDELNĚ (místo 2x-3x denně se stejnej objem jídla rozdělit tak, aby jste jedl třeba i 7x denně) vyvarovat se hromadný konzumaci cukrů (já třeba Kolu vyměnil za lehce sladkou minerálku a nakonec piju jen vodu), jíst dostatek bílkovin (u mě šunka, sýr, kefír apod.), vyvarovat se přehnaně tučným jídlům (prostě 2x týdně koleno není ten správnej směr, vařený brambory místo hranolků sou taky dobrý), dostatečně pít (tak 2 litry denně je asi minimum) a prostě se trochu přeorientovat na zdravou stravu (třeba dát si jablko místo párku v rohlíku - ani v jednom beztak není maso ) - tímto stylem si váhu lehce snížíte a v nejhorším případě pouze udržíte. V tomto stavu teď sem já, protože sem kvůli nemoci už 2 měsíce nešel cvičit. Za chvilku zase začnu a tímto způsobem člověk hubne rozumný 3kila za měsíc. To cvičení je dost důležitý, protože člověk si tím nakopne metabolismus a když do toho PRAVIDELNĚ jíte tak tělo nemá potřebu si dělat zásoby. Mám to vyzkoušený. Ale nemá to smysl, když si řeknete, že to chcete dělat pouze do léta až se dostanete na svou váhu - chce to dodržovat už navždy, potom to totiž není jen hubnutí, ale zdraví styl života, díky kterýmu právě i zhubnete.

topka*
hodnocení

0x

Chůzí a plaváním. Každý den ujít minimálmě 5 km svižnou chůzí a pak jit plavat také denně. Jíst tak abych zahnala hlad, tedy do polosyta, ale s důrazem na všechny živiny. Vynechat tuky a používat olivový olej. Hodně zeleniny, vařené i syrové, chroupat mrkev. Mléko před spaním a suchý chléb. Jíst 5x denně, ale jen 2 hlavní jídla: snídani a oběd. K oběru vařená jídla /z domova/. No a nemyslet na hubnutí, ale na jiné radosti. Nevážit se! Za měsíc se uvidí. Ozvi se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]