Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napnuté nohy při shybech

Od: elisa24® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, poradil by mi někdo, kdo měl problém s pozicí nohou u shybů a již to vyřešil, udrží je propnuté jako na obrázku? Pro zajímavost jsem si zkontrolovala techniku a zděsila jsem se, jak se houpu. Soustředila jsem se na natažené nohy, myslela jsem si, jak jsem to vyřešila a on nebyl vidět vůbec rozdíl. Myslím si, že mám nohy natažené a nemám. Děkuji

Napnuté nohy při shybech

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nikdy jsem nikde neviděl ani nečetl, že by u shybů musely být nohy propnuté. U shybů je důležité se soustředit na horní polovinu těla, aby se zatěžovalo to co má, tedy záda, ramena, břicho, paže, vše v určitém poměru, protože převážně je tento cvik na záda. Nevím k čemu u toho propínat nohy, záda kvůli tomu určitě lépe neprocvičím, naopak často vídám a sám to dělám, že mám nohy v kolenech ohnuté. Bacha, bavím se o klasických shybech, pokud existuje nějaká alternativa s propnutými nohami, tak se samozřejmě rád přiučím, ale reálně mi to ani nedává smysl, pokud vyloženě nechceš ty nohy i trošku zvednout a cvičit u shybů i více břicho.

hodnocení

Považuju shyb s propnutými nehýbajícími nohami na clean (perfect) verzi. Když se nohy pokrčí, tak už je tam většinou nějaké houpnutí nebo kopnutí, které by u shybů být nemělo. Pokud není, tak dobře, nechat nohy volně viset je také možnost, ale mně to teda nejde.

Může být a nemusí, každopádně pak už mě jen napadá, že prostě jednoduše nemáš tolik síly, aby si dala čistý shyb. Jakmile nemáš tolik síly, tělo si začne pomáhat, kde může. Ono i stačí jen třeba slabé břicho, nemusí jít přímo o záda a nepojedeš rovně jak bys chtěla. Netuším v jaké si formě, jak dlouho cvičíš, ani jsem tě nikdy neviděl, takže těžko říct, je otázka, zda bys neměla nejdříve jezdit na stroji s protiváhou, kde sice nohy nepropneš, ale můžeš jet aspoň vrch těla technicky čistě. Vyloženě na hrazdě jezdit obrácené shyby, tedy pouze spouštění a časem se dopracuješ i ke klasickému shybu. Je možné, že tohle vše sis už prošla, ale kdybych měl dále hádat, kde děláš chybu, musel bych tě asi vidět.

Omlouvám se za tykání, uvědomil jsem si to, až jsem to celé napsal.

hodnocení

Dobře, moc děkuji za odpovědi.

hodnocení

Za jak dlouho uděláš nějaký viditelný pokrok? U posledního cítím, že jsou ty nohy horší, ale jsou hrozné i u prvního. Udělám 12 se snad skoro celým rozsahem a jeden s nehýbajícíma se nohama je problém. Asi mě shyby zaujaly od základky, ale necvičila jsem konzistentně, někdy nárazově pár týdnů denně, někdy dvakrát/třikrát do týdne, někdy 14 pauza, teď denně od listopadu s pár vynechanými dny (asi < 10). Momentálně protiváhu nemám k dispozici, můžu s expanderem a přijde mi to spíš jak krok zpět. Negative jsem dělala na začátku, ale přestala jsem po pár dnech, když jsem dala 4 (asi dost ošklivých, tak 80% rozsah, ale nějaká síla se na tom nabrat dala), od té doby dělám pyramidy 5 sérií nadhmat, 5 podhmat, teď začínám od 12. Možná zkusím s činkou mezi chodidly, to by ty nohy mohlo zklidnit *smich*.

asd1

Těžko říct, asi by bylo potřeba tě vidět.. Možná cvičit nejen shyby ale i břicho záda, asi gymnastiku na hrazdě - výmyk různý toče a polohy, to tě naučí pracovat s břichem a nohama.. Zajdi za gymnastama ;)

12 = síly máš dost, ale může být slabý břicho atd. nebo je problém jen s koordinací...

hodnocení

Shyby jsou má ranní rutina, večer dělám celé tělo všetně břicha a jiných cviků na záda. Výmyk na hrazdě umím (i když jsem teda až teď zjistila, co to je *smich*, znala jsem to pod anglickým názvem a čekala jsem spíš, že je to kip, který neumím), ale tím výmykem s gymnastikou asi končím. Děkuji za odpovědi.

asd1

NZ

Tak pořeš gymnastiku a hrazdu.. Ten výmyk spíš pomalým tahem, ne švihem = děláš ho pomalu, můžeš kdykoliv zastavit, vracet zpět nebo dotáhnout nahoru.. Na držení polohy nohou to je účinný cvičení..

Nebo si nohy přivaž k prknu a pak to bude pěkně rovný samo ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]