Zdravím, myslel jsem že to jsou hemoroidy, nicméně toto pálení a) Neobjevuje při sezení (naopak když už se objeví, tak při sezení není vůbec cítit) b) obvykle nenastává při každé delší chůzi, ale jen při delší chůzi v teplém počasí. Dokonce v počáteční fázi stačí se ze slunce odebrat k chůzi ve stínu (třeba lesem) a přestanu ho cítit c) I když to nechám zajít daleko (tu bolest), tak stačí krátký čas regenerace (například se vyspat - a ráno to už necítím) d) zpravidla čím rychlejší chůze, tím silnější bolest E) bolest se vůbec nemusí objevovat "u díry", ale klidně mnohem níže - i tam, kde už "prohlubeň" končí F) Problém se zdá nezávislý na stravování, pitném režimu, konzumaci alkoholu apod G) bolest nezmizí, když se postižené místo pokusím otřít třeba papírovým kapesníčkem. Naopak se může zhoršit (to platí zejména když to otřu něčím vlhkým, třeba mokrým listem) H) Jediné co občas pomáhá je strčit si mezi půlky třeba přeložený papírový kapesník - tím zabráním tomu, aby se při chůzi dvě strany půlek o sebe třely, což výrazně sníží bolest, ne-li dokonce zcela eliminuje. Myslíte, že to mohou být vnější hemoroidy?
Děkuji, uklidnil jste mě. Nicméně to byla fakt nepříjemná bolest a chvílemi jsem byl dost zoufalý, když jsem věděl, že mě čeká ještě tak 10 km cesty na slunci.
zaseja
To víš, po zádech ti stéká pot, zateče až na prdel a je při pochodu vymalováno.
Mě to chytalo na stavbě, když jsem seděl celý den v bagru, venu pařák, sedačka koženková, pořád se při bagrování natřásáš, pak už pomohlo jedině plena, tehdy ještě poctivá mezi půlky a v pauzách, než zase přijel náklaďák k naložení vyhodit nohy na volant, zadek vysunout dopředu k volantu, roztáhnout nohy a luftovat.
Dobrý den, zapaření/vlk (v horku nic zvláštního). Zdravím! doplněno 17.08.23 12:00: No, tak ono to nepříjemné je - zapařena, vlhká pokožka svědí a štípe. Kupte si v lékárně zásyp/pudr Aviril, použijte ho a ono se uleví. doplněno 17.08.23 12:05: Už jen vtípek. Kdo luští křížovky, tak ten ví, že vlk na třináct písmen = zapařena p*del .
Pálení se objeví, když je tam tření kůže o kůži a tomu je třeba zamezit. Jen bych nepoužívala papírový kapesník, ale bavlněnou jemnou látku (dětská plena apod.)
Svoji radu,co s tímto problémem, jsem psala už tady (koupit si Jarischův roztok) :
Sedací koupele v růžovém roztoku hypermangánu, vysušit, natřít Clotrimazolem, nebo Imazolem / ten je bílej přilnavej jako tekutý pudr Tyto masti se používají dlouhodobě./. Pomáhá potírat jablečným octem a větrat. Při mytí ne sprcháč, nejlépe jen vodou a střídat teplou a studenou sprchu. Hemoroidy to klidně mohou být. To pak koupele v dubové kůře, stravu s pohankou, paprikami, česnekem, což vše působí dobře na cévní stěny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.