Ahoj, poslední dobou mám problém s aplikací strava. Pokud jedu po cestě příjem signálu je OK, mapa je rovná, ale jakmile jedu lesem, mapa je klikatá a přidává mi to tím pádem km..cca 1km na 10km jízdy a ani výškové metry pak neodpovídají skutečnosti. Nevíte čím by to mohlo být? Telefon mám apple 13 mini. Děkuji za každou radu
Listy na stromoch obsahuju vela vody a tlmia GPS signal. Mobil funguje najlepsie, ked je napr v hornej casti ruksaku, ak si ho date niekam do vrecka nohavic, nema dobry signal.
Nevím jestli to u iPhonu jde nastavovat, ale napadá mě, jestli nemáte některé polohovací služby zakázané, ten mobil kromě GPS umí další čtyři (Galileo, Glonass, Beidou, QZSS) a povolení všech by mohlo o něco pomoci, ale i tak v lese a husté zástavbě bývá s přesností signálu problém.
Používám GPS tacho Bryton a ten mi pak trasu pošle automaticky na stravu. V lese se běžně stává, že i ten cyklopocitac ukazuje aktuální rychlost nižší, ale trasu, vzdálenost a průměr rychlost dle času jízdy dopočítá přesně , nejspíš dle mapových podkladů. Výškové metry pak u mobilu neřeš, na to musí být cyklokomuter, který měří data dle tlaku.tel to neumí doplněno 31.07.23 15:25: Teď se dívám, že další krajan/ka
Je to tím, jak píšou ostatní, špatný gps signál a tím pádem zkreslení. To se řeší přidáním senzoru rychlosti otáček na kolo. Obecně nedoporučuji používat mobil jako cyklopočítač. I ten nejlevnější Garmin udělá mnohem lepší službu v tomto směru než mobil. Pokud chcete řadit vzdálenost, je zapotřebí senzor rychlosti na kole. Pokud senzor nemáte, musíte se spokojit s nepřesnými daty a vzdálenost neřešit. Pro trénink je ostatně lepší sledovat tepovku a powermeter.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.