Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tělu chybí tuky a minerální kostní hmota

Od: jarek4 odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,
nechal jsem si na jedné akci zaměřit několik hodnot v těle jako je svalová hmota, BMI atd a vyšlo to mi, že mám asi z 10 bodů 2 body pod optimální hodnotou.
- málo tuků a minerální kostní hmoty
Paní mi nabízela vyvážené doplňky stravy, ale to jsem odmítnul.
Nerozumí tomu někdo kdo by mi mohl poradit co mému tělu konkrétně chybí a měl bych to více jíst v potravě nebo doplňovat uměle?
Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Kdyby vašemiu tělu něco chybělo, tak byste měl nějaké potíže a s nimi šel k lékaři. Nejspíš paní chyběly vaše peníze. Udělal jste dobře, že jte jí je nedal. Dál se tím nezabývejte.

hodnocení

4x

Gratulujem, sice ste sa zucastnili akcie smejdov na predaj predrazenych smejdovych "doplnkov vyzivy", ale ste odolali a nic nekupili. Ziadny zaver z toho nevyplyva, radsej si dajte urobit preventivnu prehliadku u lekara.

daska
hodnocení

3x

Tak jak tady psal Peter, byl to jen obchodní tah. Jestli vám řekla, co vám kontrétně chybí, tak si kupte v lékárně minerání přípravky, které to obsahují a obohatte stravu. Vše si vygooglite...

Pozor samozrejme na predavkovanie.

hodnocení

3x

Paní si pouze chtěla vydělat a tím žes ji odmítl, tak teď asi nebude mít co jíst. Jak říkala Stela Zázvorková ve filmu Pelíšky "a skláři nebudou mít co žrát"

Na tvoji otázku nejde odpovědět.

Pokud máš nějaké potíže, tak to řeš se svým lékařem.

Pokud chceš zlepšit svoje stravování, tak si napřed nějakou dobu (několik týdnů) zapisuj co všechno jíš a pak s tím můžeš zajít k nějakým odborníkům z oboru výživových poradců. Oni to za peníze řeknou co děláš za chyby a kde to můžeš zlepšit.

Výživové doplňky stravy si můžeš koupit i v lékárně. Ale jestli je potřebuješ ti neřekne žádný přístroj. Pokud trošku sleduješ svoje tělo, tak podle toho jaké máš potíže ti některé doplňky stravy mohou pomoci.

Když však máš nepravidelnou stravu a jíš od rána do večera konzervy a paštiky, tak to žádný doplněk stravy nezachrání.

asd1
hodnocení

3x

Taktika jak prodat ten super vyvážený doplněk stravy bez kterýho zahyneš *smich*

Pokud tě zajímá co tělu chybí nebo nechybí, tak se nech změřit u doktora. Procenta tuku, svalový hmota, rozbory krve, moči...Ideálně u sportovního, tam se řeší i hodnoty v zátěži.

Kostní hmota = nejen žrát vápník, ale taky kost zatěžovat - zátěž tělo pozná a kost posiluje. Naopak nic nedělat = kost řídne. Nejvíc je to vidět u kosmonautů ve stavu bezíže, musí cvičit a i tak dost rychle slábnou včetně těch kostí.

liska5
hodnocení

3x

Jestli přírodní, tak na minerály je velmi bohatá melasa ze zdravé výživy. Ta řepná stojí velký kelímek 80Kč. Lžíci denně. a pak jíst ořechy, semínka, různé cereálie, hodně rozmanité zeleniny, ryby, ... a je to. O minerály nás ochuzuje cukr, alkohol, některé léky, stres a fyzické vyčerpání. Téměř bez minerálů jsou třeba výrobky z bílé mouky - rohlíky, bábovky, těstoviny, sušenky... Pokud se živíte výhradně mléčnými produkty, tak vám bude chybět železo. Minerály potřebují ke vstřebávání vitamíny i další minerály, proto je třeba jíst pestře. Spíš než lékař Vám poradí nutriční poradce. A sportuj, ať máš správnou chuť k jídlu a minerály se ukládají tam, kde je to třeba..

jarek4
hodnocení

Na tu melasu se můžu podívat a možná bych měl i doplňovat magnesium v tobolkách?
Kdo mi je schopen takto poradit, co mému tělu chybí?
Chtěl bych mít více sportovní postupu, vyšlo mi, že mám průměrnou a to sportuju 2-3x týdně.
Na druhou stranu jím asi moc sladkého :(

riva
hodnocení

1x

Spolehlivě podíl tuků, svalů a kostí určí pitva. Pokud tě to zajímá, nech si ji udělat.

liska5

Na to existuje váha, co ukáže množství vody, tuku a další parametry. Musí se na ni bosý a nejlépe vlhká chodidla... Dokonce v LIDLu ji prý měli, a pod tisícovku.

@liska : take "meranie" je z principu zatazene velkou chybou a pristroj ukaze nejake cislo, to je tak vsetko.

jarek4
hodnocení

Měřili mi hodnoty na nějaké váze naboso a držel jsem ještě nějaké kovové ruční řidítka.
liska5

Beru to tak, že to je orientační měření. Mívají to v lékárnách a ve fitness. Jinak Mg máme obecně málo, to je dobré doplňovat. Ideálně Magnosolv a sáček rozdělit na dvě denní dávky.

hodnocení

0x

pane Jarku, co ta paní měla za přístroj? Jakým způsobem to měřila?

tuky a minerální hmota se sebou dost úzce souvisí

jarek4
hodnocení

Byla to váha, kde jsem stál bosky a držel jsem v ruce takové řidítka s kovovýma ručkama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]