Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
absolvoval již někdo tento pochod? Chtěl by se zúčastnit dalšího ročníku (21.5.2011) té nejdelší trasy Praha-Prčice (70 km).Zajímá mě jakýkoliv poznatek,poznámka či zkušenost? Měli jste problém ujít těch 70km za 12 hodin,nebo se to dá zvládnout v pohodě? Je nějaká speciální věc,kterou jste si brali s sebou a která nesměla chybět ve vašem batohu? Připravovali jste se na to nějak speciálně?
Budu rád za jakoukoliv zkušenost.
Předem děkuju.
já se hlásím,sííím, síím. Já ho absolvovala, ale nevím, jestli to už není promlčeno. poprvé to bylo v roce 1974 .
70 km - jestli jen trošku sportuješ, tak by to pro Tebe měla být hračka.. Příprava - je víc pochodů. tak někde zkus nejdříve padesátku.
Co ssebou? Jasně že kvalitní, rozšlápnutý boty. jedny až dvoje náhradní ponožky - měkkounké , bez různých švů. Jo a Aviril-zásyp. To si nedělám srandu . Chlapi se cestou opruzují :D. Tak zasypávat, zasypávat... Dobré jsou speciální náplastě na puchýře. Trošku pití, kousek čokolády, sušenku. Jídlo si můžeš koupit kdekoliv cestou. Tak ZDRÁVI DOŠLI!
Děkuju Vám moc za odpověď.
Jen mě ještě zajímá ten zásyp a ty opruzeniny...to opravdu cestou vznikají opruzeniny? Mám hemeroidy a tak se toho malinko bojím...
Dobrý den,
ještě bych měl několik dotazů a moc Vás prosím o zodpovězení.
Na startu se rozdává plánek.Zajímá mě,jak je ten plánek (mapka) podrobný? Dá se podle něj zabloudit? Občas se mi stane,že někde špatně odbočím... Nerad bych si zašel třeba 20 km úplně někam jinam...
Je lepší to kombinovat s normální turistickou mapou,nebo stačí pouze ten plánek?
Mohu pochod nedokončit? Například když zjistím,že mi zbývá ještě 30 km a mám na to poslední hodinu,tak zda to třeba mohu vzdát a jít do nějaké obce,odkud budu mít nějaké lepší dopravní spojení a odjet si domu? Nebo to musím někde nahlásit? Co se stane,pokud nedojdu do cíle poskončení časového temínu (12 hodin)?
Máte nějakou taktiku pochodu? Po jaké době je dobré dávat třeba nějaké přestávky?
Předem Vám mockrát děkuji.
Ahoj, pochod jsem šel 3x a pokaždé dokončil, tak snad nějaké zkušenosti mám. Pokaždé jsem to ušel za cca 10,5 hodiny, ale byl jsem v té době (asi 4 roky zpátky) celkem ve formě - denně jsem chodil cca 15 km s kočárkem. Trasa ve skutečnosti neměří 70 km, ale podle mého odhadu cca 73-75 km. Na nohou jsem měl vždy české Prestige - černé polobotky za cca 800-900 Kč, vždy bez jediného puchýře. Největší problémy jsem vždy měl s odřením vnitřní strany stehen, hlavně v tříslech. Při chůzi to až tak nevadí, ale jakmile se zastavíš a dopustíš, aby to přišlo k sobě, tak každý další krok je utrpení. Skutečný časový limit je delší, na netu jdou najít příspěvky, kdy lidi došli kolem deváté večer a vždy někdo z pořadatelů ještě čekal. Pokud cestou vzdáš, tak je každému fuk, je to jen a jen Tvá věc. Mapa, kterou dostaneš na startu, obsahuje všechny trasy a je podle toho taky podrobná - odhaduju měřítko tak 1:200k, Když si koupíš mapy KČT, tak neprohloupíš. Celá trasa se ale táne přes 3 nebo 4 mapy.
Jestli chceš ještě nějaké info, tak napiš.
J.
Děkuji Vám mnohokrát za Vaši odpověď,hned jsem o něco moudřejší.
Škoda,že nejste registrován,ihned bych hodnotil.
Ještě bych se chtěl,prosím,zeptat,jak jste si dělal přestávky.Byly nepravidelné anebo jste si dělal pravidelné přestávky? Případně po kolika minutách a jak dlouhé? Nebo jste je kvůli těm tříslům raději nedělal vůbec?
Předem děkuju.
Pepo. přestávky jsou ryze individuální věc. Ale třeba my. Po čtyřech hodinách první větší - cca 15 minut. Další pak po dvou hodinách. Bacha nato! Nejhorší je se "rozsedět". To pak celé tělo odmítá poslušnost a nechce jít dál. Jinak mě se osvědčilo spíš než sednout, zvolnit tempo, Jo - přestávku NIKDY nedělej před kopcem . Ale buď na kopci, nebo když víš, že je před Tebou rovina (aspoň dva-tři kilometry).
A jak jsem již psala. Na začátku pochodu nasaď vyšší tempo 8-9km/hod. Ona ta rychlost potom bude sama klesat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.