Nejste přihlášen/a.
Prosim vas, vedeli by ste mi poradit vhodnu trasu, moznosti pre nordic walking v Prahe? Kde neni asfalt, alebo aspon vela asfaltu, ale teren a pekne okolie? Je vobec nieco take? Dakujem za rady, moznosti.
koukněte se na mapy.cz; samozřejmě nezjistíte z nich najisto, co je, a co není asfaltovaná cesta, ale něco se dá odhadnout, zvlášť pokud budete mít už nějaký praktický zkušenosti;
dá se třeba obejít dokola obora Hvězda, to je taky po pěšinách, takovejch míst je opravdu dost;
z Krejcárku (Žižkov) (a na ten se dá dojít třeba od metra Invalidovna (to teda po asfaltu)) se dá v podstatě skoro jen pěšinama dojít až do Klánovickýho lesa (to je docela pozoruhodný, skoro z centra po pěšinách tak daleko), podrobnej popis by zabral hodně místa, zanesení trasy pomocí nějakýho mapovýho webu by taky bylo trochu náročný na čas (a mám bídný PC vybavení (netový spojení)), tak jen základní body: Krejcárek - Třešňovka - Smetanka - Kyjský rybník - Čihadla - Dolní Počernice (kolem rybníka) - Xaverovský háj - Klánovickej les;
taky sem vymyslel 15 km kolečko kolem Točný (na hranicích Prahy, dojít se na něj dá cca kilák od tramvaje, nebo přímo na trasu městskym busem) který je po pěšinách z větší části, k tomu bych případně i měl nějaký poznámky k trase;
(jinak upozorňuju, že nordic walking je pro hodně zdravý (mladý) lidi s perfektníma kloubama - hole slouží coby odrážedlo pro dynamickej krok (kloubum dávají zabrat víc než chůze bez holí), nikoliv jako pomocný tlumidlo pro šetření především kloubů - na to sou trekový hole (jinej způsob držení, jiný zakončení dole - tudíž naprosto jinej způsob užití);
vím dobře, o čem mluvím, a vím, že nordic walking se neustále propaguje jako vhodná aktivita pro starý lidi, ale troufám si tvrdit, že je to to je naprostá pitomost (pokud teda starý lidi nemaj klouby OK, ale to jaksi většinou nemaj), já sakra dobře z vlastní praxe vim, jak se daji klouby lehce na nějakej čas oddělat, a jak se daji na celodenní mnohakilometrový trase zachovat ve slušnym stavu)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.