Nejste přihlášen/a.
Rád bych manželce koupil nové kolo. Manželka má ale nadváhu. Nevím jestli vybírat mezi trekovým ( užší plášt i ráfek ) nebo horským. Vím, že by takové kolo mělo mít lepší náby, výplet, ráfky, tlumič. Jak to mám dle popisu jednotlivých komponentů poznat jestli takové kritéria splnují? Mám rozpočet cca 20 000.
A manželka to kolo chce...a bude na něm opravdu jezdit?
Nadváha je sice hezký pojem, ale je rozdíl mezi nadváhou 2kg a 50kg.
Kde vaše manželka (za předpokladu že tedy jezdit bude) bude jezdit výhradně, nebo převážně?
Na jak dlouhé trasy se vaše manželka cítí, co chce vozit na kole?
O "tlumiči" na kole v cenové relaci si nedělejte moc iluze, a dost možná nebude ani potřeba.
Takže nám prosím svůj dotaz nějak lépe specifikujte a rozšiřte o podrobnější informace.
@stir: Tak to poznáte Vy, poznám to já (i když co si budeme povídat, také ne jen podle posedu v prodejně, ale až po pár desítkách kilometrů). Pokud tazatelova žena na kole moc nejezdila (což dle zatím velmi kusých informací) předpokládám, tak si opravdu vybere tak maximálně barvu kola a tím to skončí.
Po 20 letech co jsem seděl pouze na MTB, jsem ze zdravotních důvodů musel zpět na silnici. Nevěřil bych, jak moc mi bude vadit (ano, zatím po pár desítkách kilometrů) řazení Shimano, proti mému starému řazení Campagnollo. To tedy budu "kousat" asi ještě hodně dlouho. Nemožnost řadit "dolů" palcem u Shimana je pro mne něco takového, jako bych u auta musel řadit řadící pákou umístěnou po levé straně řidiče.
1. Kolo nejlehčí jaké finančně unesete / unese manželka.
2. A určitě ne horské, neboť široké pláště mají větší valivý odpor a tudíž do kopce větší dřina...
3. Musí sedět výška postavy vs posed na kole, kvůli pohodlí. Důležité číslo. Ostatní výbava je pro dámu možná až za druhé - podružná.
Toto dámské kolo trekové ale nebudete shánět úplně jednoduše. Volba: Třeba tento bazar: sbazar.cz/... Hlavně ať se před koupí sveze ten, kdo na něm bude jezdit.
Krásné kolo - ale jen pro nesmírně sportovní dámu? Vysoké postavy? sbazar.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.