Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupit trekové nebo horské

Od: milis® odpovědí: 14 změna:

Rád bych manželce koupil nové kolo. Manželka má ale nadváhu. Nevím jestli vybírat mezi trekovým ( užší plášt i ráfek ) nebo horským. Vím, že by takové kolo mělo mít lepší náby, výplet, ráfky, tlumič. Jak to mám dle popisu jednotlivých komponentů poznat jestli takové kritéria splnují? Mám rozpočet cca 20 000.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vinca
hodnocení

1x
Zalezi taktez jak a pocem budete jezdit,cyklostezsky?lesni cesty,horske sjezdy? A hlavne se zajimat jakou nosnost kolo ma = kolik kolo uveze.
id
Jen dodám, nostnost = váha jezdce + váha kola

Ne vždy. Záleží na konkrétním výrobci jak to má nastavené a co povoluje.

Nikoliv váha le hmotnost. Váha je přístroj, jímž se zjišťuje hmotnost !

id
Žé váha je přístroj chápu, ale proč mám u kola napsané- váha 26, 5 kg? Mám reklamovat návod na používání?

hodnocení

1x
Tady bych navrhoval navštívit nějaké cykloprodejny v okolí i s manželkou kolo si vyzkouší, a prodejci určitě porádí podle požadavků. My bohužel neznáme věk/váhu/výšku, jak často jezdí na kole, či třeba v jakém terénu.

hodnocení

1x

A manželka to kolo chce...a bude na něm opravdu jezdit?

Nadváha je sice hezký pojem, ale je rozdíl mezi nadváhou 2kg a 50kg.

Kde vaše manželka (za předpokladu že tedy jezdit bude) bude jezdit výhradně, nebo převážně?

Na jak dlouhé trasy se vaše manželka cítí, co chce vozit na kole?

O "tlumiči" na kole v cenové relaci si nedělejte moc iluze, a dost možná nebude ani potřeba.

Takže nám prosím svůj dotaz nějak lépe specifikujte a rozšiřte o podrobnější informace.

hodnocení

1x
Kupovat kolo pro někoho rozhodně ne, vemte manželku, ať si zkusí co jí sedí.
asd1
To si vybere červený a bude vyřízeno... ;)

@stir: Tak to poznáte Vy, poznám to já (i když co si budeme povídat, také ne jen podle posedu v prodejně, ale až po pár desítkách kilometrů). Pokud tazatelova žena na kole moc nejezdila (což dle zatím velmi kusých informací) předpokládám, tak si opravdu vybere tak maximálně barvu kola a tím to skončí.

Po 20 letech co jsem seděl pouze na MTB, jsem ze zdravotních důvodů musel zpět na silnici. Nevěřil bych, jak moc mi bude vadit (ano, zatím po pár desítkách kilometrů) řazení Shimano, proti mému starému řazení Campagnollo. To tedy budu "kousat" asi ještě hodně dlouho. Nemožnost řadit "dolů" palcem u Shimana je pro mne něco takového, jako bych u auta musel řadit řadící pákou umístěnou po levé straně řidiče.

Tak ono je důležitá velikost rámu a délka. U horáka bude skloněná moc dopředu, krosové je víc pohodlnější, vzpřímenější není mnoho váhy na rukách a to délka rámu nebo představce hodně ovlivňuje. To se dá pak třeba tím predstavcem doladit,ale když je dlouhý rám, tam už toho moc nenaděláš.
Jinak proti Shimano nic nemám, dolů řadím normálně ukazovákem a nahoru také. Teda u silničky. Bolest zad se dá nějak spekulovat posezem, někdy stačí pohnout sedlem o tři čtyři mm a je vše jinak.

asd1
hodnocení

0x
Za mne tlusté gumy = pohodlí, takže horské. Do 20k buď bazar a pokud nový tak Decathlon.

fram
hodnocení

0x

1. Kolo nejlehčí jaké finančně unesete / unese manželka.

2. A určitě ne horské, neboť široké pláště mají větší valivý odpor a tudíž do kopce větší dřina...

3. Musí sedět výška postavy vs posed na kole, kvůli pohodlí. Důležité číslo. Ostatní výbava je pro dámu možná až za druhé - podružná.

Toto dámské kolo trekové ale nebudete shánět úplně jednoduše. Volba: Třeba tento bazar: sbazar.cz/... Hlavně ať se před koupí sveze ten, kdo na něm bude jezdit.

Krásné kolo - ale jen pro nesmírně sportovní dámu? Vysoké postavy? sbazar.cz/...

Vůbec se nesnažte.

Tazatel nedoplňuje žádné informace, nereaguje...

Jaké kolo...vůbec nemůže nikdo z nás vědět, nevíme jak a kudy chce jezdit..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]