Nejste přihlášen/a.
Měřím 165 cm a nevím,jaká délka lyží běžkových nebo carvingových je pro mě optimální.Názory v okolí se liší,prosím o odbornou radu.
Když jsem si kupovala lyže (carvingy) já, (tj. před cca 7 lety), říkalo se "o 10 cm méně než je výška". Loni jsme kupovali lyže příteli a tomu je měřili po bradu (Intersport) - vyšlo to na téměř -20 cm. Obecně je tendence carvingy "zkracovat", takže každý rok se doporučují kratší a kratší. Souvisí to taky s vývojem technologie a způsobem výřezu lyží atd. Nechala bych si poradit v obchodě se sportem, onen Intersport se mi zdá dobrý - dobrý rádce bude obvykle mladý kluk, který to dělá proto, že ho baví sport, nikoliv prodávání. To poznáte snadno, bude vyprávět z vlastní zkušenosti.
doplněno 21.10.10 15:39:O běžeckých lyžích nevím nic, pardon.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.