Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dávkování syrovátkového proteinu

Od: sportak odpovědí: 3 změna:
Čau, rád bych se Vás zeptal na dávkování syrovátkového proteinu. Kolik byste doporučili gramů denně? Na proteinu mám napsané 40 g 1-3 denně. Je mi jasné, že na dávkování má vliv jídelníček, ale neumím najít to správné dávkování. Také by mě zajímalo, jestli je protein zdravotně nebezpečný, když si začátečník dopřeje maximální porce.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na tohle není univerzální odpověď. Musíš si spočítat, kolik potřebuješ denně bílkovin podle své váhy a kolik máš ve stravě. Jestli máš míň, prospěje Ti syrovátkový protein. Nebezpečný není, když ho správně dávkuješ. Když to přeženeš, tak to dobré samozřejmě není a ničíš si ledviny a podobně. Tady si o tom můžeš něco přečíst.

michalverner
hodnocení

0x
Pokud si jako začátečník "naordinujete " max. dávky budete trpět bolestí břicha a prdy (eventuálně průjem) protože budete mít přebytek bílkovin.Alespoň prozatím si na to mnoho lidí s tímto přístupem stěžovalo.

zora
hodnocení

0x

Můžeš sníst klidně kilo čistý syrovátky za den, myslím sušenou Mogador, a nic ti to neudělá, maximálně budeš mít průjem :)

Jestli to můžeš udělat i s nějakými proteiny (základem bude vždycky levná syrovátka a k tomu nějaké příměsí a ochucovadla, výsledkem je desetinásobná cena), těžko říci... kvůli jejich příměsím a nečistotám aj.

Každopádně vstřebatelnost bílkovin do organismu, no to záleží podle mého názoru hlavně na saturaci, podobně jako vodu neohřeješ nad 100° při normálním tlaku, baterii nenabiješ nad napětí zdroje, sůl nerozpustíš v solance (kdy už máš dost soli cca 30% ve vodě)...

V dotazu není ani uveden ani energeticky vydej / prijem, ani tvoje hmotnost, takže to svědčí o velmi naivním přístupu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]