Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jít do tohoto posilovacího stroje?

Od: samurraj® odpovědí: 17 změna:

Ahoj, delší dobu mám na Fithamu vyhlédnutý posilovací stroj. fitham.cz/...

Na trhu je cca od roku 2014 a zatím nevypadá, že by v dohledné době vyrobili nějakou omlazenou variantu. Po zkušenostech s levnými stroji jsem rozhodnutý jít do tohoto. Cena je už několik let na 80 tisících. JE to darda, ale za kvalitu se holt platí. (Jedná se o Německý výrobek)

Nicméně teď jsem úplnou náhodou narazil na Německém Amazonu na stejný stroj, ovšem cca o 20 tisíc levněji, což mě zarazilo. amazon.de/...

Nemůže na něm být nějaká závada, že je tak levný? Vrtá mi to hlavou. Fitham nabízí sestrojení zdarma, což přes Amazon nebude, ovšem stroj si v pohodě sestrojím sám, to by nebyl problém. Jako ušetřit skoro 20 litrů je hodně lákavé. Šli byste do toho nebo ne?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jsou to identické stroje. Fitham si holt přihodí 20 000 Kč. Vítejte v ČR. Tady to máme rádi draze.
Na tom Amazonu to prodává e-shop Sportsprofi.com, který se zdá solidní po proklepnutí přes google.

dylin
hodnocení

2x
Jako je to hezký, ale za 80 000 resp. 60 000 máte roční pernamentku na dalších min. 20 let. Koupil bych to z Amazonu, ale bacha, ať to nedopadne jako s rotopedem v každé jedné domácnosti - dráhy držák na hadry.
hodnocení

Že to bude jako držák na prádlo u mě nehrozí, já už jsem překonal období slabé vůle :)

arnolds
@samuraj aby jste nedopadl jako jeden známý co viděl u mladších lidí z rodiny jaké mají svaly a myslel si že když si koupí podobnou posilovací věž a nebude navštěvovat fitko že zhubne a bude mít velké svaly. No po měsíci zjistil že to bez pravidelného odříkání a pravidelných návštěv fitness centra nepůjde :) tudíž mu to vydrželo měsíc a se ztrátou to prodal. Raději si kupte permanentku do fitka opravdu vás to vyjde lépe :)
kotlicek
Nesouhlasím, svalstvo si vybudujete klidně doma, pokud na to máte nářadí. Návštěva fitness pro velké svaly rozhodně není nutná.

Samuraj píše, že má se stroji zkušenosti, nebude to jeho první domácí stroj. Když si někdo určí časy, kdy cvičí doma a přes to vlak nejede, tak to jde snadno a domácí pohodlí je nejlepší.

re4zon
Nejsou potreba ani zadne stroje. Bohate staci lavice, hrazda, guma a cinky.
arnolds
@re4zon samozřejmě že ano ale lidé si myslí že nepotřebují spoustu činek, lavici na cvičení,hrazdu na shyby, osu s koutouči,... Myslí si že si koupí jeden dražší stroj a kolo/rotoped a úplně jim to změní postavu. Má osobní zkušenost je hlavně taková že vás to přestane hodně rychle bavit protože socializace, lidský kontakt a podpora ostatních. Navíc doma musíte mít na všechno toto vyhrazený prostor (sklep, garáž) ne v bytě v obýváku to vydrží týden než to ženská vyhodí kvůli bordelu a hluku (činky). Navíc v té posilovně se můžete s ostatními hecovat, podporovat, jsou lidé kteří jedou více silověji a potřebují někoho kdo je bude jistit při těžších váhách. Pokud se bavíme o posilovací věži je cíl nabrat sílu a svaly. To s gumami a kliky doma opravdu nezvládnete a představte si že v posilovně to jde bez steroidů ale musí váš to bavit. Gumu může používat tak v posteli s manželkou jinak to není absolutně vůbec vhodné na cvičení doma ani ve fitku.

hodnocení

2x

Vypadá to skvěle. Na Amazonu teď můžete mít dalších 91 euro zpět na PAYBACK.

hodnocení

Aha a jak?

Zaregistrujete se tady: payback.de/...

Pak použijete kupón na Amazon na sportovní vybavení (že dostanete 8x víc bodů) - přes to půjdete na Amazon. Předpokládám, že to ale musíte v tomto případě platit v eurech.

hodnocení

Děkuji za info.

anoano
hodnocení

0x
… pokud nejste muší váha, 60 kg, je to k ničemu.

08.04.23 23:42
hodnocení

A důvod?

hodnocení

Pro Arnolda- cvičím cca 5 let. Do fitka jsem chodil cca rok, ale štvali mě lidi. Stroje obsazené, pořád se na někoho ohlížet. A navíc jsem samorost, takže jsem si před lety domů pořídil lavici, stojan na bench press, kotouče, osy, jednoručky, hrazdu a zásadně cvičím už jen doma. Tento stroj tedy bude doplněk a zpříjemnění cvičení.
arnolds
@samurraj tak to jsi měl napsat hned! Klidně se podívej na okolí co nabízí fb marketplace a bazary (internet). Jinak mi to připadá fakt dost za věž když to jsou ocelové lanka, plastové kolečko z tvrzených plastů a šroubky. Samozřejmě nějaké to železo. Zkoukni ty bazary někdy tam dávají vybavení končící posilovny a výsledek je takový že seřídíš pár šroubků,promazat ať to nevrže někde a max vyměnit lanko (pár Kč) a navíc tvrdíš že cvičíš ale je tam jen 100kg (závaží na věži) co s tím chceš dělat? Málo.
hodnocení

Benchovat tam nebudu, na to mám lavici, Dřepy dělám zásadně klasickou formou, mrtvolu tam taky dělat nebudu :) ale ramena, bicáky, trickáky, trapézy apod. na to těch 100kg nevyužiji, takže je to dostatečná zátěž. Jde mi o to, že za těch 5 let začínají být ty tréninky dost někdy dost fádní ( i když je samozřejmě měním) tohle bude prostě hezká změna a navíc si na tom mohou cvičit i děti s manželkou. Ty bazary mě ani nenapadly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]