Zdravím nemá někdo typ na mechanické(lanko) kotoučové brzdy? Kamarád mě radil, že jsou hodně výkonné Avid BB7. Chci přejít z hydraulik, protože jsou s tím pořád problémy. Díky
To bych nedělal. S čím máte pořád problémy? Já mám na hydraulikách téměř 20tis km a prakticky bez potřeby servisu (pouze několikerá výměna destiček). Mechanické kotoučové brzdy jsem zažil jednou (švagr si koupil kolo) a účinnost znatelně horší než mechanické ráfkové brzdy na mém starém MTB (ale s kvalitními špalky).
Synovcovi jsem kupoval kolo s mechanickými kotoučovými brzdami a musím říci, že brzdí dobře, zhruba na úrovni velmi kvalitních véček. Na kole s hydraulickými kotoučovkami jsem jel jednou a stačil malý tlak na páku a kolo brzdilo až nebezpečně ostře, na tohle bych si asi nezvyknul (ale možná to měl jen blbě seřízený).
@orion: Stačí změnit destičky a hydrauliky brzdí "jinak", je třeba vybrat dle svých preferencí. Ráfkové brzdy s trojbarevnými špalky BBB jsou daleko ostřejší než hydrauliky. Ale záleží samozřejmě i na přesném typu hydraulik, každé mají trochu jiný charakter. Krom toho, vyšší řady hydraulických brzd se dají více uživatelsky seřídit a přizpůsobit.
broza
Magura mt5, nejdřív to začlo chcat přes těsnění u pístku, pak se vydřela "komora" v páčce protože to dělají z toho debilního tvrzenýho plastu, takže to začalo chcat i tama, výměna těsnění samozřejmě nepomohla.
Potvrzuji, co píše Martin. Máme v rodině 4 kola osazená brzdami SH Deore až SH XT. Kromě výměny destiček/kotoučů s tím nikdy nebylo třeba nic dalšího dělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.