Nejste přihlášen/a.
Dobrý deň , rozmýšlal som koľko financií vychádza za sezonu voskovanie lýží v servise a pripadá mi to ako zbytočne vyhodené peniaze. Nemáte niekto skúsenosť voskovania doma aj bez voskovačky?
A kolik že toho za sezonu nalyžujete? (většině lidí stačí servis 1x za sezonu a hrany si doma těžko nabrousíte a seřídíte vázání..). I domu si budete muset koupit vosk (není úplně zadarmo) a těch pár ušetřených stokorun Vám za to stojí?
Jinak samozřejmě není problém si lyže voskovat doma, ale u sjezdových lyží je to bez vybavení docela "opruz".
O běžkách se asi nebavíme, tam není co řešit.
Běžky se mažou lehce? Spíš naopak... Žehlička škrabka silonovej kartáč, víc nepotřebuješ. Brousit hrany taky neni nic složitýho a vybavení stačí jednoduchý.. Servis je výhoda spíš pro bohatý lamy..
Když už servis, tak strukturování skluznice, to už doma neuděláš a hrubej šmirgl neni ideál (ale taky funguje)
Běžky se mažou lehce, plocha skluznice je velmi malá (ale lyžoval jsem závodně a vždy si mazal sám, tak mi to opravdu nepřijde).
U sjezdových lyží je plocha skluznice daleko větší, plus hrany a plus seřízení vázání (to si doma vážně neudělám, mašinu si na to kupovat nebudu). Jinak pro nás z nížiny, co jsou na sjezdovce 6 dnů v roce a najezdí za sezonu cca 200km, stačí voskovat 1x za sezonu. Maximálku na červené sjezdovce mám cca 80km/h a víc už ani nepotřebuji (i když nepochybuji, že pokud bych namazal těsně před "rekordem" a na konkrétní teplotu a sníh, mohlo to být ještě lepší). Ale lékař už mi lyže stejně zakázal, takže u mne bohužel skončená kapitola.
Jinak pokud si pamatuji, tak za kompletní servis jsem platil 450Kč? Asi tak nějak.
Možná že dnes už je svět někde jinde a na voskování musí být kdo ví jaká technika. Já znám parafinová mejdýlka, kterým se skluznice co možná nejstejnoměrněji počmárá. Strojní voskování jsem nikdy nezažil. Ono je také zapotřebí ten vosk volit podle sněhu, u zmrzlého to není velký problém, ale čerstvý lepivý už vyžaduje správný vosk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.