Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boty na běh - tvrdý povrch

Od: honzinek odpovědí: 9 změna:

Pěkné odpoledne přeji. Dotáže mi někdo poradit, nejlépe ze zkušenosti, dobré boty na běh (max. okolo 10 km), na tvrdý povrch? Nejlépe přímo značku, odkaz. Mám teď na trail, vyhovují, ale ne, když dám výhradně tvrdý povrch - to nevyhovují :). Velikost cca 45, vážím cca 75 kg. Moc děkuju.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoj
hodnocení

0x

Doporucuji sportovni boty Transeuropa 2,0 od nemeckeho vyrobce Bär

liska5
hodnocení

0x

Hledej v kategorii pánské silniční běžecké boty /obuv/ ve sportovních speciálkách. tam jsou aj poradci. Zkoušet to chce. Každý máme nohy jiné. Je to třeba značková bota, ale budeš mít u jedné pocit, že se trochu vyzouvá pata nebo naklání se ti chodidlo trochu dovnitř,...

runner2
hodnocení

0x
Dobrých běžeckých bot různých výrobců se dnes dá pořídit mnoho. Které ale sednou Vám, to netuším. To, co je vhodné pro mě, nemusí být vhodné pro vás. Je třeba zkoušet a svou značku si najít. Moje tréninkové boty na silnici jsou Asics Kayano, ale ta informace Vám k ničemu asi nebude.

kataka2
hodnocení

0x

Za mě určitě Nike pegasus 38 nebo 39. Vyhovuje velké škále lidí, stojí za vyzkoušení. Osobně ty boty miluju :)

Prodává je i Zalando...doporučuju objednat na vyzkoušení tam, je případně velmi snadné vrácení zdarma.

hodnocení

0x

Co ti na nich nevyhovuje? Málo odpružené nebo moc? Každý běhá v něčem jiném. Někdo preferuje objemovky na krátké tratě, aby byl v pohodlí a jiný běhá dlouhé tratě v závodních, aby neztrácel energii v odrazu...

doplněno 17.01.23 11:35: Zaměř se na objemové boty. Ty jsou hodně odpružené pro dlouhé běhy.
honzinek
hodnocení

Díky všem za tipy. Mrknu na to.

Nevyhovuje - pohodlí. Jsou málo odpružené. Nezávodím, ale běhám pro radost a dobrý pocit. V tomhle období musím (v týdnu) běhat spíš jen po asfaltu. Cítím to dost na nohách, že ta kombinace stávající bot a asfaltu není dobrá. Mám trailové Salomon.

asd1
hodnocení

0x

Obecně tréninkovou botu na asfalt, něco od zavedených značek který boty udělat umí. Konkrétní bota - záleží jakou máš nohu a typ došlapu.. Adidas, Asics, Mizuno, NB, Nike atd. Neni od věci zajít do speciálky kde tě natočí na páse a podle stylu doporučí botu, a nemaj na krámě jen jednoho výrobce příp. nemaj problém pokud nemaj vhodnou botu tak tě poslat ke konkurenci... Boty jsou i v různých šířkách, došlapy jsou obecně tři, pronace, supinace a neutrální.

hodnocení

0x

Rada starého muže obdařeného čtveřicí ostruh, zejména plantárních, ve "vysoké kvalitě".

Neběhám sice, to už nejde, ale myslím, že s touto diagnozou se dá kvalita bot, zejména odpružení, docela dobře poznat.

Kupuji už roky Mizuno Wave Rider.

Můžu s nimi bez větších následků ujít až čtyřnásobnou vzdálenost, než jaká mi byla doporučena ortopédem - t.j. max 3 km.

Bonus: Ani v největších vedrech se díky systému spodní ventilace nepotí noha. Za mokra ovšem nepoužitelné.

hodnocení

0x

Já mám Nike revolution. Vyhovují i mé ostruze. Raději jsem si pořídila ještě jedny kdyby se náhodou přestaly vyrábět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]