Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tenis profesionálně

Od: zenit odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, rád bych se zapsal do kurzu tenisu, ale nevím, za jak dlouho se naučím to hrát, sledoval jsem ho, a dost mě to zaujalo. Rád bych šel trénovat, s tím, že kdyby mě to chytlo, a dost mě to bavilo, za jak dlouho bych se dostal na turnaje, co za něco stojí? Tam musí být nějaká kvalifikace, abych mohl cestovat po světě, a účastnit se třeba Australian Open, US Open a dalších soutěží. To se musím první kvalifikovat, nebo tam můžu jít hned přes divokou kartu? Jen chci upozornit, že jsem člověk, co něžije žádným sociálním životem. Je jím a chodím na brigády a spím. Tak to chci udělat přes program a naplánovat si každý den tak, že pár hodin denně, každý týden budu trénovat tenis, i dýl. Za jak dlouho se můžu dostat na vrcholovou úroven? Psal jsem tenisovým expertům, ti se mi vysmály a řekli, že reálná hodnota, vycvičit profíka, je 2 roky v kterémkoliv věku. Co vy?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Myslíte tu otázku vážně? Kolik Vám je let?
Za cca 8let tréninku se můžete dostat na slušnou krajskou až republikovou úroveň.
Pokud jste zcela mimořádný talent, bude to o něco dříve.
Jestli je Vám více než 8-10 let, pak o tom ani omylem neuvažujte.
A abych ještě upřesnil, stojí to statisíce a k tomu hodně dřiny.
kolomboss
Ale prd, máchat raketou umí kdejaký jouda, na to není potřeba dřina natož nějaké statisíce.

Tak určitě. Máchat raketou opravdu umí každý.

Ale vyhrát zápas již bude daleko větší problém. Ono není máchání jako máchání.

jn
Ono to není jen tak máchat raketou, jsou tam specifické pohyby v tom máchnutí, aby se míček točil, také jsou různé druhy servisu. Vím asi vám všem to přijde stejný, ale věřte není. Než se naučíte hrát tenis bude to trvat léta.

jn: To je těžké některým lidem vysvětlit. Ale nabízím jim, že je pozvu na kurt a postavím proti dětem ve věku 12 let (o starších ani nemluvím). Dostanou tak "na prdel", že se budou divit. "Děti" 14-15 let už jsou běžně schopni hrát proti dospělým. A pokud někdo začne s tenisem v dospělém věku, už to prakticky do konce života nemá šanci dohnat.

gwen
hodnocení

1x
V tenisu ti ujel dávno vlak. Je to sport v kterém je mega konkurence. Začít v tomto sportu z nuly v pozdějším věku je úplně mimo realitu. Co můžeš nadrilovat, je nějaký sport, ve kterém je perspektiva delší kariéry, tzn. není tolik fyzicky náročný a nekončí se po třicítce nebo max před čtyřicítkou. Typicky různé druhy sportovní střelby, lukostřelba, možná kulečník nebo něco podobného, do ničeho jiného se nemá cenu pouštět, pokud to neděláš odmala.

hodnocení

0x

10000 hodin.

hodnocení

0x

Zkus to rozchlastat. Pokud nejsi nějaký naprosto fenomenální talent, tak se nedostaneš nikam. Abys něco málo dokázal, musel bys začít dřít již v útlém mládí.

hodnocení

0x
Pokud chodíte na brigády, tak je vám více jak 15 roků. Tj již dnes máte min 10 roků skluz. Na Australan open, US open můžete vyrazit...ale jen jako divák.

liska5
hodnocení

0x

Pořiď si raketu a můžeš se učit hrát někde u Vás ve městě. Zaplatit si hodiny pod nějakým vedením. Trénovat a trénovat..A až budeš schopný, tak se utkáš s místními a pokud vynikneš, tak Tě zařadí do soutěže za místní oddíl. Dál už sotva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]