Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak začít chodit do gymu, když jsem tam ještě nebyl

Od: anonym00 odpovědí: 18 změna:
Je mi 15. Jako předsevzetí jsem si dal že aspoň jednou týdně budu chodit do gymu nebo plavat. A bojím se že se mi za to budou smát, protože nemám skoro žádné svaly. Kamarádi jsou líní, takže se mnou nepůjdou.
Nějaké rady, jak začít chodit do gymu?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ist tam a na recepcii sa informovat o moznosti mat trenera.
anonym00
hodnocení

Bohužel v gymu v mém městě, trenér stojí hodně. A já si jo nemohu dovolit

ltz
hodnocení

0x
Ty co tam chodí a mají svaly, je také hned neměli. Tak klidně tam začni chodit bez obav.

hodnocení

0x

Nejlepší gym v patnácti je nějaká patnáctka. Já jiný starosti neměl. Ale doba pokročila...

dylin
hodnocení

0x

Doporučuji Ti sehnat si nějakým způsobem knihu Posilování od Frederica Delaviera a podle toho pojedeš bomby až do 35 let, co tě začnou bolet klouby. Mezitím, ale budeš korba jak cyp.

ahoj*

Že tys zobal Anabolika? Já jenom syrovátku a klouby neboli :)

dylin
E E. Na to jsem nikdy neměl peníze :)... Ale cvičil jsem takové šílenosti, kterým se teď dá říkat crossfit. Bylo to ale víc šílené a říkalo se tomu divnocviky :-D proto raději doporučuji tu knihu, aby nevymyslel takové kraviny jako já.

asd1
hodnocení

0x

Smát se ti bude leda debil a toho budeš ignorovat.

Za mne plavání a to plavecký oddíl, něco pro začátečníky.. Plavat všechny styly a je dobrý odborný vedení aby sis nezafixoval chyby, ty se pak těžko odstraňujou.. Po zvládnutí techniky si už můžeš plavat podle sebe. Fitko spíš jako doplněk a neni problém cvičit "kdekoliv" i s vlastním tělem. Je dobrý trénovat nejen sílu, ale i rychlost vytrvalost, ohebnost. Klidně atletický oddíl, karate apod, v oddíle máš totiž i toho trenéra a získáš kamarády který nejsou líný. Spousta možností bývá i při škole - domy dětí, sportovní kroužky apod.

dylin
Ale notak. Chce jít do posilovny. Proč by měl plavat? Já jsem tam byl taky od 15.
liska5

A Dyline, růst se Ti nezastavil, když jsi tvrdě posiloval už od 15?

Mluvila jsem s fotbalovým trenérem dorostu a sportovní lékař jim zakázal posilovnu, že až ukončí růst. Že by to spíš jejich vývoj zbrzdilo, zkrátilo svaly ap.

liska5
hodnocení

0x

Nikam nemusíš. Denně si dát doma dřepy, kliky, shyby, lehy sedy...Je plno gymnastických a posilovacích cvičení s vlastním tělem nebo malými improvizovanými činkami typu petky s pískem, či na dvoře na průlezkách. Pak si denně zaběhnout nějaké kilometry. Za nás fitka nebyla, sportovalo se venku, běhalo se, lezlo a házelo se v přírodě nebo někde na hřišti a na závěr se hrál fotbálek na sněhu.

liska5

Schválně, klik uděláš angličáků za minutu?

Jinak taky bych raději chodila do atletiky, na házenou, do basketu, na plavčo...To nemáte ve škole ani v okolí nějaký oddíl nebo sportovní kroužek?

liska5

Opr. :... kolik uděláš...

ahoj*

Angličáky i sklapovačky už jsou myslím dávno překonaný...

Jenže u Patnáctiletýho bude spíše fungovat nějaká ta kamarádská motivace, doma tězko dá, to by musel mít sakra velkou motivací

liska5

To já z hecu.:-D Děcka jsou shnilý, jak jen čučej na displeje. Potřebujou všestrannost. V tomhle věku raději nějaký kolektivní sport.

ahoj*
hodnocení

0x

Tak co si najit kamarady co chodi? Anebo aspon jednoho stavajiciho prekecat?

V singlu se ti bude blbe makat, to je jasny

paveldvorak
hodnocení

0x

doporučuji začít cvičit na veslovacím stroji, mám dobré zkušenosti s typem concept II...musíš začít přípravou...

stačí půl hodky 2 - 3 x týdně...k tomu nějaké plavání...tak 2 měsíce...zpevníš si tělo a pak začneš postupně s další zátěží...veslováním pak bude začínat před samotným cvičením na zahřátí svalů cca 15 minut a pak se vrhneš na železo

Po, ČT - veslování 15 min, pak hrudník, ramena, triceps, břicho

Ut, Čt - veslováné 15 min, pak záda, biceps, nohy, břicho

Na každou partii stačí 1-2 základní cviky ideálně volná zátěž - jednoručky nebo nakládací činka

asd1

Nemá na trenéra fitka - myslíš že bude mít na veslovací "větrák"? To těžko, i ojetý bazarovky jsou od 15k vejš... Jestli teda nemyslíš nějakej ve fitku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]