Nejste přihlášen/a.
Už od mala hraju fotbal (mladší dorost). Vždycky jsem hrála a hrát ještě dlouho budu (snad). Mám ten sport prostě hrozně ráda.
Jenže teďka v létě nám změnili trenéra a je to úplně jiný, hlavně jeho tréninkový plány atd... Na tom by nebylo nic špatnýho, jenže on si dost zakládá na tom, abychom cvičili a trénovali naboso. Jakože fakt hodně, prostě každej trénink při rozcvičce a občas i po většinu tréninku. Ať jsme venku nebo vevnitř, ať je zima nebo teplo. Boty máme prostě a jednoduše zakázaný dokud se nejde hrát. Být bosá je mi fakt nepříjemný a nejsem jediná, který to vadí, jenže když jsme se ho ptali nebo to s ním zkoušeli prodiskutovat, neměl vůbec chuť se s náma o tom bavit a jenom nám řek, že prostě to tak bude a přes to nejede vlak. Příjde mi to dost divný a úplně mi to znechutilo tréniky.
Má vůbec trenér právo nám říkat co si máme brát a co ne? Má to někdo taky tak? A popřípadě jak se máme proti tomu bránit?
tak mu odpověz stejným způsobem...samozřejmě slušně...že ty prostě cvičit na boso nebudeš, protože ti to je nepříjemné a je ti zima...a taky přes to nejede vlak...a jestli má nějakej problém, že to může vysvětlit rodičům, kde stejně nepochodí
Může, ale Vy nemusíte poslechnout.
Pokud vás k něčemu "nutí", pak by vám měl vysvětlit proč tak činí, co vám to přinese. Pokud to nedokáže vysvětlit a obhájit, pak to asi nebude dobrý trenér.
U profesionálního trenéra a profesionálních hráčů by se dalo posuzovat, zda se svými metodami má výsledky, nebo nemá. Pokud výsledky má, pak (až na extrémní případy) nebude moc nikoho zajímat, jaké má metody.
U trenéra mládeže trénujícího amatérské hráče (hrající dobrovolně a bez profesionální smlouvy) sice klub také může požadovat jako hlavní kritérium výsledky, ale s nějakou rozumnou mírou tréninkových metod.
Pokud s metodami trenéra většina hráček nesouhlasí, pak je asi něco špatně.
Ne
Maj být tvrší a prostě ten pokyn trenéra ignorovat. Pokud by to bylo takový ho*ado, že by zkoušel nátlak třeba fackou, tak pak je nutný to okamžitě řešit přes policii.
Tak se zase všichni uklidníme...o fackách tady nepadlo ani slovo.
Z jiného sportu znám trenéra, který má velmi zvláštní způsoby, jak tréninkové, tak "morální". Kupodivu však ten trenér má zdaleka nejlepší výsledky široko daleko a ostatní trenéři mu nesahají ani po kotníky. Ano, trénovat bych pod ním nechtěl, na to ten sportovec musí mít také specifickou povahu aby to vydržel.
Ale u něj jsou výsledky naprosto jasné a v tomto směru není o čem diskutovat. Ovšem "úmrtnost" jím trénovaných jedinců je velmi, velmi vysoká, zůstane u něj málokdo.
Ne
cakl: dlouhodbě byste se měl uklidnit především Vy, protože některý Vaše příspěvky na poradně jsou dost nevhodný.
Cakl konstatoval, že to asi není dobrý trenér. A jak to řeší podsttau problému, toto konstatování?
@lopezz: Tak když to říkáte, musí to být pravda. Pak se za všechny své nevhodné příspěvky hluboce omlouvám všem co jsem se jich kdy dotkl. V tomto vlákně si však nejsem jist zhola ničeho nevhodného.
On hlavně argumentuje tím, že máme pak větší cit v nohách a víme, jak šlapeme mnohem líp než v botách... Jenže když má člověk jako já nohy až moc citlivý, tak je to občas bolest... A jako chlad by ani zas tak nevadil, většinou teďka trénujeme v hale, ale je to prostě nepříjemný
Ne
To nevím, jestli se jedná o nějakou úchylku, ale když si představím, že bych byl rodič, tak bych to tomu trenérovi asi šel vysvětlit po bolševicku
@lopezz Když jsem mamce po tréninku úkazala, jak vypadaly moje nohy, tak jen mávla rukou, že si prej zvyknu, toť asi vše o mé rodině... A to, že je na to úchylnej taky nelze vyloučit
Ne
Přesně tak. Kolektivně se vzepřít a vysvětlit tomu chytrákovi, že cvičení na boso je volovina a ať si trénink mladých fotbalistek neplete s výcvikem speciálního protiteroristickýho komanda.
To víš? Zkuste se ho zeptat. Efekt by měl být stejný, ale nebyla by taková zima a neukazovala bys bosé nohy. Trenér na to má odůvodnění, to jsi psala, věří, že je to užitečné a že vás to někam posune. Jestli si chcete stěžovat, tak u jeho nadřízeného.
Jako zkusit to samozřejmě můžeme, jenže už jsme zkoušeli v ponožkás s těmi protiskluzovými ,,špunty", ale ty nám hnedka zakázal... Jemu je asi tak 60 let, stará škola (jak on sám rád říká), takže tomu moc šancí nedávám, ale zkusím se zeptat
Ne
Buď mají hráčky dostatek odvahy se vzepřít a případně to řešit společně , i s rodiči, nebo rovnou s někým odpovědným z klubu , teda kolektivně, nebo je lepší chodit na tréninky jinam. Ten trenér je evidentně arogantní ho*ado, který si myslí, že může hráčkám rozkazovat, jak se mu zachce.
Já s rodinou nemám zrovna nejlepší vztahy, těm je všechno tak nějak fuk... No já nastydlá ani moc ne, ale jsou holky, který na to trpěj. Mě akorát dost často bolí spodek chodidel hlavně když cvičíme venku, a navíc mi není moc příjemný ukazovat holý nohy na veřejnosti...
Ne
Právo na to nemá. Takový chování, to je typické jednání panovačnýho trenéra. Bránit se lze jednoduše a sice prostě tento pokyn trenéra ignorovat. Když by s tím měl trenér problém, tak je potřeba, řešit to s jeho nadřízenými. Hlavně je potřeba vzepřít se kolektivně. Prostě aby se hráčky domluvily a ten pokyn trenéra ignorovaly společně případně aby to šli společně řešit třeba k předsedovi sportovního klubu. Pokud by trenér vyhrožoval nějakým fyzickým násilím, tak by bylo nutné, neprodleně to řešit přes policii ČR.
Bosé chození má smysl venku pro to spojení se zemí. Já bych trvala na tom, aby vám řekl, z čeho jeho metoda vychází. Literaturu, zdroj!? A které z velkých mužstev takto trénují?
Mně to připadá, jako úchylka. To bych požadovala leda na pláži...A trenér sám je při tréninku také bosý?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.