Dobrý den, chodívám běhat 1x týdne do lesa, povrch je lesní cestou do kopce i z kopce, teď přes zimu občas nějaké bahýnko v zimě sníh. Vybírám si na takovéto rekreační a špinavé běhání boty. Nejspíš ty úplně prodyšné by se mi rychle promočily. Nemáte někdo nějaké zkušenosti? Já uvažuju o těchto: sportisimo.cz/... Děkuji všem běžcům
Já nevidím smysl kupovat drahé boty na 5 km za týden. Mi by ty boty ze Sportisima stačily, musíte si je ale vyzkoušet, nekupovat z eshopu. Nebo je vrátit. No. Já potřebuji pracovní boty, hodně otevřené, je mi horko, v práci máme 23,Klímu. Musí mít měkkou podrážku a mít uzavřenou spici, je to fakt problém, trávím na nohou 11 hodin, takže se špatnou obuvi trpí páteř...
karlik
Chci ještě podotknout že tak 80% běhám v lese, trávě či kamenité cestě. 20% asfalt. Tak to chce trailové boty nebo jiné?
To jistě není, tyto boty nebudou dobré ani když je koupíte jinde. Ale obecně ve Sportisimu moc kvalitních věcí nekoupíte. Zkuste třeba boty značky Salming. Ovšem za 1200Kč to nebude..
Dobrý den, chtěl bych boty tak do 1300Kč na to moje běhání 1x týdně, neporadili by jste mi jaké? Pokud nemám kupovat ze sportisima, tak kde jinde?
runner2
Takhle na dalku radit s vyberem bezeckych bot nejde. Kdyz Vam poradim boty, ktere kupuji ja a jsem s nimi spokojeny, tak Vam padnout nemusi. Musite si boty zkusit, kazdy vyrobce ma kopyto jine, kazda noha je jina. Pri vyberu zohlednujete sirku chodidla, typ pronace, vasi vahu. Abych k bote mohl neco rici, potreboval bych ji mit alespon v ruce. Takhle nevim nic. Navic nevim polik toho nabehate, pokud 5km tydne tak je to asi jedno. Obecne ale bezecka bota za 1300 nebude zadny zazrak. Pokud to myslite s behem vazne, bezte do nejake bezecke specialky, kde vyzkousite vice druhu a umi vam poradit. I zkusenym bezcum se stane, ze koupi drahe boty ktere jim nepadnou, objevi se ruzne bolesti a boty prestanou pouzivat. Takze nejde takto poradit. Musite zkouset a hledat to sve..
karlik
@runner2 Děkuji za vaši rozsáhlou odpověď. Asi máte pravdu navštívit specializovanou prodejnu. U nás toho teda moc není, jsem z malého městečka. Já opravdu běhám těch 5km 1x týdně, co si o tom myslíte? Není to přece k ničemu ne? Vždy se pak cítím skvěle. Protáhnu si plíce a tělo, příjdu na jiné myšlenky, pocit štěstí tam je také je to úžasné. A teď k těm botám, co je zkusit koupit na nějakém eshopu? Pak jakou značku a především za jaké peníze, když je budu používat jak píšu. Děkuji vám
Pokud běháš po lesea tak určitě ne silniční. Klidně ze Sportisima v akci se dají sehnat i dobrý boty do 1500, ale ne Adidas. Adidas v této cenové kategorii se hodí tak na procházky po městě.
karlik
Když ne Adidas, tak jakou tedy značku vybírat do těch 1500Kč?
1x týdně v lese, v terénu? Na to ti stačí jakékoliv boty určené pro běh do 1000 Kč. Určitě ne lehoučké se silniční s podrážkou bez vzorku! A je jedno kde je koupíš /Sportisimo, Decathlon, Alpine Pro.../. Hlavně ať ti dobře sednou a jsou pohodlné. A za ušetřený penízek si k nim kup dobré běžecké ponožky. Stojí kolem 70, 80 korun, často bývají i v Lidlu. Boty pořádně v prodejně vyzkoušej/ obout, zavázat, projít se v nich /. Vím o čem mluvím, mám naběháno docela dost. Tak ať se ti daří! A až se trochu rozběháš, klidně se přihlas na nějaké závody, 3km, 5 km a za čas i 10 km určitě zvládneš, na čase nezáleží!
karlik
Podívám se po obchodech co se dá koupit za boty. A ty běžecké ponožky jsou v čem odlišné od obyčejných?
Ano, jsou. Jsou jinak, účelněji, pletené. To poznáš už při jejich prvním nazutí. Jsou jakoby polstrované a jiná je levá /označení L/ a jiná pravá /označena R/. A vůbec nejsou nutné drahé, stačí ty jak výše píši, za nějakých 70 Kč.
karlik
Už jsem ty ponožky našel v Lidlshopu, hned jak budou přímo v Lídlu, tak si je koupím a vyzkouším, děkuji za typ. A teď k těm běžeckým botám, kde koupit rozumnou kvalitní botu za rozumné peníze? Nemusí být značková, okolo 1500Kč? Děkuji
Nevím kde bydlíš, pokud máš blízko Decathlon, určitě se můžeš spokojit s jejich botama do 1000 Kč. Kdysi jsme běhali v obyčejných botaskách ale i teniskách. Žádné speciály jiné do terénu, jiné na asfalt, žádný ohromný výběr jako dnes, vůbec neexistoval. Sem tam něco lepšího ze "západu" bylo za bony v Tuzexu /to možná ani nevíš, bony, Tuzex, co to bylo/, nebo si občas někdo něco přivezl z NDR nebo západního zahraničí. Až později hledej něco lepšího. Nějaké rady najdeš např. na www.behej.com, www.bezvabeh.cz a dalších.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.