Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posilovna a protein

Od: jaaja odpovědí: 8 změna:
prosím Vás v fitku se dělá nejdřív kardio nebo posilování?
a protein se dává až po tréninku že?
a poslední otázka.
Kolik nejvíc můžu za den vypít proteinů?
Já mám 600ml šejkr a to mi přijde hodně.
doplněno 15.10.22 16:01: odpoví mi někdo?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iks
hodnocení

0x

Prvně posilování a poté kardio.

Po treningu je vyčerpaný glykogen. Konzumace proteinu přináší pouze zisk majitely posilovny.

Proteinový nápoj je pouze suplement pro lidi, kteri neprijmaji dostatek bílkovin. Ve zdrávém jídelníčku u NEZÁVODÍCÍHO jedince není nutný vůbec. Maso ořechy vejce mleko lusteniny soja sýry staci :)

jaaja
hodnocení

já už si ten protein koupila. pomůže mi nějak v hubnutí?
chci nabrat svaly a zhubout tuk
ikski
Kdyz uz ho mate tak ja tim treba ochucuji bily jogurt.
michalverner
Samotný protein Vás nespasí.Kamarádka se dala na hubnutí (říká posilování) a také jí chytla proteinová mánie.Začala cvičit,proteinovat a časem jí narostly břišní svaly.Bohužel jí narostly pod břišním tukem a tak má břicho ještě větší než mívala.Je tedy fakt že sílu má ukrutnou.
tomaso
Takže kdyby neproteinovala, tak se jí to nestalo?
michalverner
Tomaso...u ní bylo spousta věcí špatně a proto jasně píšu že samotný protein to nevytrhne.

tomaso
hodnocení

0x
Proteinů vypij tolik,abys doplnil to co za den nedáš z normálního jídla.
Že je šejkr na 600 ml neznamená,že si ho musíš dát plný...

liska5
hodnocení

0x

Podle toho, jak jsi stará a kolik vážíš. Průměrná mladá holka, co cvičí jen kondičně, sní za den asi 90g bílkovin. Polovinu asi živočišných / maso, vejce, ryby, tvaroh,sýr.../ a zhruba polovinu rostlinných /luštěniny vč.soji, tofu, ořechy, cerálie, celozr.pečivo/ . Pro představu si to sleduj na kelímcích a obalech potravin. Je zbytečné konzumaci proteinů / bílkovin/ přehánět, Velkým množstvím, zejména těch bílkovin z masa, zatěžuješ ledviny. Na běžné cvičení žádné dopňkové proteiny nepotřebuješ, pokud tedy nejsi vychrtlá. Sval roste funkcí - cvičením a stačí mu to, co jíme. Velikost šejkru nerozhoduje, ale kolik do něj dáš proteinového prášku. Jestli máš obavy, že to přeženeš, tak si dej během dne pokaždé jen trochu. A né před tréninkem, ani né hned po něm, ale v průběhu dne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]