Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem v e-shopu batoh (zn. Osprey), určený pro vysokohorskou turistiku. Při jedné z cest po horách jsme zmokli a batoh pustil černou barvu, která obarvila žlutou nepromokavou bundu, zakoupenou v jiném e-shopu (také ještě v záruce). Nejdříve jsem se snažil vyřešit celou věc na zastoupení Osprey, kde mě odkázali na prodejnu, kde jsem zboží zakoupil s tím, že nadále budou věc posuzovat. S ohledem na skutečnost, že za 2 dny končí lhůta pro uplatnění reklamace, chtěl bych se zeptat, jak mám dále postupovat v případě, že reklamace na batoh mi bude uznána, ale nebudou chtít uznat náhradu škody za bundu? Batoh cena cca 3.500,-Kč, bunda cca 5.500,-Kč. Mám nárok na náhradu škody za batoh i za bundu? Nikde jsem bohužel nenašel radu, jak v této věci mohu postupovat. Děkuji
Tak drahý batoh by pouštět neměl, byla vám tím pádem i způsobena škoda na bundě, reklamujte batoh na prodejně i požadujte náhradu za zničenou bundu. Otázka je, zda bude relamace uznána.
Domnívám se, že není co reklamovat. Že barevné věci pouští je docela normální a pochybuji, že by byla reklamace uznána. Dokonce možná je někde upozornění, že výrobek za určitých podmínek pouští, u textilu je často upozornění, že se výrobek má před použitím vyprat oddělene /jasně, batoh nokdo prát nebude/ nebo čistit výhradně chemicky. Takže, batoh promočený deštěm pustil barvu. Co na tom je zvláštního? A bunda? Že jsi ji obarvil přece není vina výrobce, není to vada výrobku, ale poškodil jsi ji ty, tak není co reklamovat! Zkus použít logiku!
Batoh reklamovat, bunda za to nemůže. Tam reklamaci neuplatníte. To u toho batohu nahlaste při reklamaci, jakou způsobbil škodu. Ptala bych se na pojišťovně. Pro tu si vše nafoťte, i doklady a vyjádření obchodu. Možná pojištění odpovědnosti za škodu, že jste batoh správně použila, ale poškodil bundu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.