Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Batoh obarvil bundu, nárok při reklamaci batohu i na bundu?

Od: petrdanek odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, koupil jsem v e-shopu batoh (zn. Osprey), určený pro vysokohorskou turistiku. Při jedné z cest po horách jsme zmokli a batoh pustil černou barvu, která obarvila žlutou nepromokavou bundu, zakoupenou v jiném e-shopu (také ještě v záruce). Nejdříve jsem se snažil vyřešit celou věc na zastoupení Osprey, kde mě odkázali na prodejnu, kde jsem zboží zakoupil s tím, že nadále budou věc posuzovat. S ohledem na skutečnost, že za 2 dny končí lhůta pro uplatnění reklamace, chtěl bych se zeptat, jak mám dále postupovat v případě, že reklamace na batoh mi bude uznána, ale nebudou chtít uznat náhradu škody za bundu? Batoh cena cca 3.500,-Kč, bunda cca 5.500,-Kč. Mám nárok na náhradu škody za batoh i za bundu? Nikde jsem bohužel nenašel radu, jak v této věci mohu postupovat. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Obecně by vám měla být uhrazena škoda, která vznikla v přímé souvislosti s vadou výrobku.Obávám se, že realita bývá jiná.
A takè bych začal tím, jestli se náhodou výrobce u návodu batohu nekryje ohledně barevné stálosti a možnosti zabarvení.
epravo.cz/...
Jà bych řekl, že pokud máte známého, který vás dostane do pořadu Černé ovce, tak to vyhrajete. Pokud ne, tak to bude jen další, ne až tak drahá životní zkušenost.
Jinak si samozřejmě nemyslím, že zrovna u dražšího sportovního batohu je tolerovatelné, aby pouštěl barvu.

Tak drahý batoh by pouštět neměl, byla vám tím pádem i způsobena škoda na bundě, reklamujte batoh na prodejně i požadujte náhradu za zničenou bundu. Otázka je, zda bude relamace uznána.

re4zon
hodnocení

2x
Zbozi ma mit vlastnosti, ktere lze rozumne prepokladat vzhledem k jejich deklarovanemu pouziti. Pokud jsi nedostal vyslovne upozorneni, ze se batoh ma nejdriv vyprat nebo ze nesmi zmoknout (na letaku, v navodu apod.), mel bys mit narok na vycisteni a pokud to nepujde, na novou bundu. Drahy turisticky batoh neni tricko, abys mel cekat, ze pusti barvu a k tomu jeste ve studene vode. Ovsem muze to byt dost problem z nich vydolovat. Nicmene lepsi vyrobce nebude stat o negativni reklamu, takze pokud to na prodejne nebudou ochotni vyresit, napsal bych na zastoupeni znovu a pohrozil bych medializaci. Treba se a nimi dohodnes na nejakem kompromisu, napriklad ti daji bundu od nich, lepsi nez se soudit.

spu
hodnocení

0x

Je to celé takové zamotané. Bundu zkusit nechat vyčistit v čistírně a pokud to nepůjde tak obarvit .

hodnocení

0x

Domnívám se, že není co reklamovat. Že barevné věci pouští je docela normální a pochybuji, že by byla reklamace uznána. Dokonce možná je někde upozornění, že výrobek za určitých podmínek pouští, u textilu je často upozornění, že se výrobek má před použitím vyprat oddělene /jasně, batoh nokdo prát nebude/ nebo čistit výhradně chemicky. Takže, batoh promočený deštěm pustil barvu. Co na tom je zvláštního? A bunda? Že jsi ji obarvil přece není vina výrobce, není to vada výrobku, ale poškodil jsi ji ty, tak není co reklamovat! Zkus použít logiku!

Batoh nesmí pouštět barvu! Tohle je jasná reklamace. S náhradou škody to bude horší, ale pokud to poškozený nevzdá, tak by mohl být úspěšný.

liska5
hodnocení

0x

Batoh reklamovat, bunda za to nemůže. Tam reklamaci neuplatníte. To u toho batohu nahlaste při reklamaci, jakou způsobbil škodu. Ptala bych se na pojišťovně. Pro tu si vše nafoťte, i doklady a vyjádření obchodu. Možná pojištění odpovědnosti za škodu, že jste batoh správně použila, ale poškodil bundu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]