Nejste přihlášen/a.
Jakýkoliv pohyb vytrvalostního typu který zvládneš/ máš na něj prostředky.11 let = všestrannost. Na zátěž najet postupně, obzvlášť po úrazu.
Pro začátek dlouhé procházky ideál s hůlkama a v kopcovitým (zapojí se víc svalů) - nordic walking. Vytrvalostní běh, plavání, kolo, klidně i sportovní tanec, atletika atd. Cokoliv ideálně dvě hodiny 4x týdně.
K tomu jíst normální vyváženou stravu, tak aby příjem byl o něco málo menší než výdej. Rozumný je hubnout tak dvě kila za měsíc a ne rychleji. Ze začátku při sportu tuk ubývá ale přibývají svaly, proto se váha může držet pořád stejná. Nenechat se tim rozhodit a vydržet.
...jsem už v důchodě... a pozoroval jsem že váha pomalu leze nahoru taky mne v noci bolely kolena a kyčle...naštěstí vnoučci /spíše jejich rodiče/pořídíli štěně beagle a jak to tak bývá jejich počáteční nadšení opadlo a hafík mi zůstal na starost...takže od začátku chodíme minimálně 2X denně na dvě hodinové procházky-venčení-ráno a večer...a noční bolesti kolen ůplně přestaly a váha se zase ustálila na váhu kdy jsem chodil do práce...dokonce mne Bejlinka nutí i běhat...kdy na mne koukne...chytí vodítko do zubů a začne mne táhnout..a běžíme...sice je to jen na chvíli ale je nám fajn...takže se chce hýbat a kila půjdou dolů...
Říká se, že shazování přebytečných kil je ze 75 % jídelníček a z 25 % pohyb. A můžu to potvrdit...na začátku roku jsem brutálně změnil stravovací návyky a maximálně používal víc schody než výtah...až mě vyděsilo co to začne po 14 dnech dělat s váhou. Vynechat sladký, hlavně limonády...občas si ale dopřát něco dobrýho, já to měl jednou týdně. Třeba kus dortu nebo tak. Prvních pár dní je krušných, protože zhruba po 5-7 dnech dojde tělu cukr, nebude ti dobře, ale to odezní a pak to je super.
V 11letech nedělat nic a počkat, až z nadváhy vyrosteš. Dost možná se na původní váhu vlivem růstu nedostaneš už nikdy, leda v hodně silné podvýživě. Pokud v jídle vyloženě neprasíš a neproléváš se sladkými nápoji, půjde s pohybem váha dolů sama. Na hubnutí jsou nejlepší dlouhé procházky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.