Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to normalni - pokuty ve fotbalovem klubu…

Od: lucka1234 odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, mám syna (14 let) a hraje fotbal za klub z malého města, za mladší dorost. Na zacatku sezony se v klubu zavedla praktika, ktera se mi ani trochu nelibi - pokuty. Napriklad pokuta za zakopnuti mice (10kc), zlutou kartu (50kc) atd… ok, nelibi se mi to, kdyz ten fotbal uz tak platim a neni to uplne mala castka ale budiz, rikam si…
Pak je tam ale polozka "demence", pry cokoliv, podle posouzeni pokladnika, a syn rika a sama jsem se o tom presvedcila, ze tohle je nejvice zneuzivane… nekdo treba hned nepochopi cviceni, vsichni krici demence! a pokladnik zapise, syn si vezme misto dlouhych ponozek kratke - znovu demence (dodam ze demence je za 50kc) a takhle bych mohla pokracovat. Nejhorsi na tom je ze trener tohle plne podporuje, ma to pry utuzovat kolektiv - to tedy nevim, syna to uplne odrazuje, rika ze nektere taky a jeden uz dokonce odesel…
Chtela bych se vas zeptat, jak toto vnimate vy? Vim, ze ve fotbalovych klubech je toto relativne bezna praxe ale jen u muzu nebo nejakych profesionalnejsich klubu, syn hraje opravdu vesnicky fotbal… dekuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

6x

V normální vesnici by je rodičové poslali do hajzlu, děckám by postavili bránu a nechali je hrát fotbálek pro zábavu bez nějakýho trapnýho oddílu s pokutama.

Když pokuty pro děcka, tak cvičení typu 10 kliků a to ještě s rozumem (aby to nepřelezlo do šikany)

hodnocení

1x

Také se mi to nelíbí, celkově do "dětského" fotbalu tahat jakékoliv finance. Zhruba v roce 2002-2010 jsem hrál fotbal (žáci, pak dorostenci). V době, kdy jsem to přestával zvládat v kombinaci se školou jsem se rozhodl o přestoupení do nejnižší ligy za ostatními kamarády (z kraje do okresního přeboru). Ze strany klubu mi to nebylo dovoleno a jediná možnost byla "mě koupit" (13ti leté dítě) za 28 tisíc. Buď to museli zaplatit rodiče nebo klub, do kterého jsem chtěl přestoupit, jinak nevydají registračku. V té době mě i rodičům to fotbal tak znechutilo, že jsem s tím přestal uplně. Nakonec jsem rád, že jsem toho nechal.

hodnocení

0x

To je normální zhůvěřilost. Na to bych se vykašlal. Dítě není výdělečně činné, takže ho ani pokuty moc nebolí. Co se pak dělá s penězi? Jdou do pokladny klubu? Odvádí se darovací daň? Asi bych jim rychle zdvihl mandle.

hodnocení

0x

Tohle je maximálně divné..

Ano, jsou situace, kdy si nějakou (i finanční) pokutu dokážu představit (i v dětské kategorii), ale to co píšete k nim nepatří.

Abych byl konkrétní, tak jsou sporty, kde když se družstvo nedostaví k zápasu, dostane daný klub pokutu od svazu tuším 500Kč. A pokud ono družstvo nebylo kompletní proto, že se "milánkům" nechtělo nastoupit, nebo rodiče "nemají čas", pak bych je to nechal zaplatit, proč by to měl platit oddíl..

hodnocení

0x

Jo, kázeň musí být! Ale TOTO normální není. Taky jsme měli domluvené tresty, 2 kolečka běhu kolem hřiště, 10 kliků, 20 dřepů...a ostatní z toho měli pobavení. Ale finanční pokuty u 14 letých kluků, to je nesmysl. A ta DEMENCE, dokonce s podporou trenéra, to už zavání kolektivní šikanou. Když mi, Lucko, pošlete vnitřní poštou jméno klubu, napíši jim svůj názor. Tak, aby nikdo nepoznal, že ten popud pochází od Vás, nebojte se. Přeji Vám i vašemu fotbalistovi hodně radosti!

Tak paní si jen pofňukala a už se neozvala, asi to tedy není tak vážné nebo její dítko doma neříká pravdu *ee*

Tak asi měla na víkend něco důležitějího než vysedávat u počítače.

Neřeknu kdyby se neozvala měsíc (30 dní) ale po dvou dnech na ni útočit to od vás není pěkný !.!.!.!.!.!.!

liska5
hodnocení

0x

Mně to připadá hodně uvalené a svolala bych rodiče, aby se to řešilo. Takhle se kázeň v týmu nebuduje. Kam ty peníze jdou? Rozhodčím? To jsou mančafty, kde se předem vybírá na rozhodčího desátek, aby k nim byl shovívavější a šel jim na ruku. Hráči to samozřejmě popřou, ale existuje to tajně.

Hm, tohle asi ne, to není fotbal dospělých, tohle asi je záležitost nějaké jejich "klukovské" pokladny. Záleží kdo to vymyslel a kdo to řídí, kdo "drží kasu", TO už by mola trochu být šikana.

jano123
hodnocení

0x

Ak je to naozaj tak, ako to "Lucka1234" popisuje, tak to už

nie je len šikana, ale "zákazka" pre policajtov.

Niekto sa na tom zabáva, a pritom ješte "vydeláva".

S hlineným džbánom sa dovtedy chodí po vodu,

kým sa nerozbije...*bezim**cert*

pavel12
hodnocení

0x

Ahoj,

nějaké pokuty/poplatky jsou v týmech normální.

Na konci podzimní nebo celé sezony (v červnu) se za tyto peníze udělá pořádná oslava (dokopná, zakončení sezony).

U vašeho týmu je problém v tom, že to prostě přehnali, a to pořádně.

Pokuta má být za opravdové prohřešky, karty, pozdní příchody na zápas, neomluvený trénink.

Položky u vašeho týmu jsou šílené.

Nechápu to při dnešním úbytku dětí, takováhle buzerace.

Trenéři nemají rozum.

P.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]