Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Minerály a vitamíny

Od: stanous46 odpovědí: 8 změna:
Zdravím
Sem poměrně aktivní sportovec. Běh, posilování, cvičení, cyklistika, turistika atd
Poslední dobou se, ale ke sportu nedistanu z různých důvodů. Nejdříve to začalo v květnu častým problémem s krční páteří. Teď bolí záda, ale zase nemůžu najít motivaci a čas. Problém je, že se událo trošku více nezdravotních problémů, které mě dostaly pod tlak a celkové vyhoření. Mluvil sem s jistou slečnou a ta mi řekla, že můj problém je hořčík.
Prosím tedy jaké zdroje minerálů, vitamínů používáte. Ja vždycky bral co sem koupil v lékárně, ale prý je to pro můj výdej šíleně málo.
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Zdravím , doporučuji zvýšit příjem potravin , které obsahují hořčík .
zdravavolba.cz/...
A také tento přípravek
drmax.cz/...
Mario
liska5

Překvapuje mne, že mezi těmi sedmi TOP není kakao!? To by mělo být na prvním místě. A s ním ta hodněprocentní hořká čokoláda.

Musím s Vámi souhlasit , je o hodně víc potravin . Nechápu , proč lidé utrácejí peníze za "super potraviny" , typu " sušené dračí ovoce , apod.." , když jsou například naše české šipky , dřín obecný , černý rybíz a nebo kysané zelí + mnoho dalšího . Vitamin C , i hořčík, lze získat z mnoha surovin , běžně dostupných .

liska5
hodnocení

1x

Na téměř stejnou otázku jsme odpovídali předevčírem v sekci Společnost dne 26.8. relaxe: Má někdo zkušenost s hypomagnesemií? Tam jsou i další informace. Takhle od pasu bych Vám dala Mg +B6 v jedné formuli. Mají tak v lékárně. Nebo Mg, Ca, Zn taky v jednom.

hodnocení

1x
A ta slečna vám dělala nějaký rozbor nebo jak na to přišla?
liska5

Příznaky nedostatku Mg jsou jasné. A než začne cokoliv podnikat, tak by si měl nejdřív zkusit Mg doplnit. Většina populace ho má málo a když chlap sportuje, tak ho potřebuje víc.

Krční páteř není z nedostatku hořčíku. To by musel mít tiky, třes, křeče, únavu atd. Pokud člověk nedrží hladovku, nemůže mít nedostatek hořčíku. Navíc při nadbytek hořčíku snižuje podíl vápníku a ten by se měl dodržovat v poměru 1ku2. Sám jezdím na kole cca 300-400 týdně , dříve to bylo i přes 600km a nikdy jsem hořčík nedával, ani jiné minerály. Stačily banány do cesty, tyčinky, gely a jinak pestrá strava, protože i vitamíny hrají svou roli.
liska5

Měla jsem na mysli obecné příznaky nedostatku Mg. Krční páteř je o něčem jiném.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]