Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cyklotrenažér nebo rotoped

Od: vlajami* odpovědí: 12 změna:

Zdravím, rozhoduju se, co koupit. Mám limit 8 000 -10 000 Kč. Nejsem cyklomaniak, chci hlavně přes zimu doma trénovat fyzičku. Prosím, nepište mi, že z toho bude stejně věšák na prádlo apod. To je jiná otázka, to už bude na mně. Chtěla bych pochopit rozdíl technických parametrů a apod.

Díky za argumenty :)

V.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

max1
hodnocení

2x
Dneska kupte už něco, co umí vyrábět elektřinu, A nejen pálit do odporu nějakou plstí a brzdou.
a rovnou s tím můžete snižovat náklady za zdržující se elektrickou energii v bytě, tím šlapáním :)
Přeji pevná stehna, Žádné bláto.

rodic
hodnocení

1x

Odpovím jako naprostý laik, který zkoušel oboje. Na cyklotrenažéru tohoto typu insportline.cz/... si nastavíte odpor jaký chcete aby vám to kladlo, od žádného až po nastavení, že to skoro neušlapete. Ovládací kolečko máte před sebou, tak můžete libovolně během šlapání měnit odpor. Je tam čelist s plsti, aspon mě to jako plst přišlo, která brzdí ocelové kolo vepředu. Před koupí bych ověřil, jestli to takto funguje i na tom tranažéru, který byste kupovala, já neměl přesně tento kus. Na rotepudu který jsem měl možnost vyzkoušet se sice dal taky nastavit odpor který to při šlapání klade, ale zdaleka ne tak velký, jako u cyklotrenažeru. Ještě existuje cyklotrenažer tohoto typu insportline.cz/... a tam dáte svoje kolo, ale tam netuším v jakém rozsahu se tam dá nastavit odpor šlapání. Píšou, že je brzděn pomocí magnetického odporu. Tento jsem neměl možnost vyzkoušet, takže k tomu nedokáž víc napsal, ale řekl bych, že ten odpor bude srovnatelný s rotopedem. Výhoda by mohla být, že to nezabere tolik místa, pokud v tom nemáte dané svoje kolo.

On je také obrovský rozdíl, když ten trenažér chce používat amatér 30minut 1x týdně, nebo "hobík" či profík 5x týdně 2h+.

Já osobně (jezdím na kole i v zimě, ale raději v lese, než doma v pokoji) bych nutně vyžadoval zcela přesně nastavitelný posez, který by odpovídal posezu na mém "klasickém" kole a to samozřejmě včetně stejného sedla. A jistě, ideální by byl trenažér umožňující zátěž dle přednastaveného profilu, či konkrétní trati (existují, ale jejich cena je 20tis Kč+ a software k tomu).

rodic

Díky za reakci. Toto nerozporuji, jak jsem psal, byl to pohled laika, který to zkusil a snažil se popsat jak to vnímal. S tím sedlem to chápu, ale zeptám se na ten přesný posez. Vy máte dělané kolo na míru a nebo jak jste dosáhl přesného posezu který vám vyhovuje? Jinak pokud se správně dívám, tak to sedátko na cyklotrenažeru se dá nastavit nejen výškou, ale i vzdálleností od madel. Navíc u toho druhého cyklotranažeru se používá vlastní kolo. Díky.

Nemám dělané kolo na míru. Ale posez mám seřízený na sebe a dle svých zvyklostí. Ten stejný posez musí být i na trenažéru.

hodnocení

0x

Obecně vzato (a zjednodušeně) rotoped je pro "amatéry" a je levnější, cyklotrenažér je spíše určen pro sportovce a hobby nebo profesionální cyklisty (samozřejmě, i zde se najdou rozdíly...a velké cenové rozpoětí).

V cenové kategorii 8-10tis to zázrak nebude..a niv jedné kategorii.

Vy musíte vědět (měla byste) co od toho očekáváte, co požadujete...a na co se cítíte.

hodnocení

0x
Upřímně? Zajít do fitka a vyzkoušet. Ze začátku to možná bude bavit, ale zdání klame. Něco jiného je jezdit venku, kde se pot odpaří větrem a něco jiného je doma utirat louže a potit se jak vůl na místě. Měl jsem válce a s radostí jsem je po několika týdnech prodal.

To chce postavit trenažér do průjezdu. Neprší na tebe a efekt foukajícího větru ve vlasech je dokonalý:)

Nepomohl ani větrák :) a manželce po návratu se nelíbil ten smrad :)
Manželky jsou divné...
liska5

A igelitový ubrus s hadrem pod něj, jak stříká pot. To myslím vážně. Smrad je, pokud máme na sobě dres, ve kterém jsme se už jednou zpotili a pot už se rozkládá... V čistém dresu pot není cítit - pokud jste ovšem nejedli cibuli, kapustu, fazole a vajíčka. Tam to má lehký odér.

liska5
hodnocení

0x

Rotoped můžeš mít v obýváku, abys mohl šlapat u televize, ale na ten cyklotrenažer si nasazuješ svoje kolo. To tak v garáži nebo na předsíni. Pak je dobré mít jedno kolo v tom upnuté a druhé na ježdění venku. Kvůli pohodlnému posedu bych volila rotoped. Víc a rychleji si na něm mohu vše nastavit a může ho proto používat více lidí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]