S elektrokolem musíte jezdit zásadně ve stínu a pokud zastavíte, je třeba parkovat v mrazícím boxu.
Zcela ideální je, když s elektrokolem cestujete od západu slunce do slunce východu. Pak si udělejte přestávku. Toto pravidlo není třeba dodržovat od 1. října do 30.dubna.
Ano, píši v lehce ironickém tónu, pokud by mne někdo chtěl vzít vážně...
Asi jo, protože to určitě nebylo kolo, ale baterka, a pravděpodobně nebouchla, ale začala hořet. A to se samozřejmě může stát s každou baterkou v každém zařízení, zvláště pokud je nekvalitní, bez ochran, přebíjená a v nevyhovujících podmínkách.
nevim jk by se to libilo baterce kdyby na ni celý den pražilo
riva
Nelíbí se to ani plášťům - slunce je rozpálí, teplem uvnitř stoupne tlak a může dojít i k poškození pláště. Proto je rozumné nenechat kolo stát na slunci, ale dát ho do stínu.
riva: To by teoreticky mohla být pravda, ale pouze v případě, že by plášť byl nafoukaný na zcela mezní hodnotu povolenou výrobcem a teplota na slunci by byla také "krajní". A to se běžně opravdu nestává, zvláště ne u MTB kol..(v této skupině je elektrokol většina).
Koupil jsem kdysi na bazaru závodní ručně vyráběné pláště, málo jeté a za dobrou cenu. Brzy jsem věděl proč. Dvakrát mi na slunci vyletěl z ráfku, naštěstí při malé rychlosti, rána jak z děla, každý se díval, co se stalo. Duše na sračky a to nebylo nafoukane ani na max.
Prostě nekvalitní pláště..z bazaru. Jestli si dobře pamatuji, tak něco podobného se mi stalo jen jednou a to v dětském věku a na dětském kole.. před více než 40 lety. Tlak v pneumatice (plášti) se zvedne o cca 10kPa/10stC. To opravdu není nic dramatického.
Kde tu baterii máte? Já mám baterku na nosiči a nad ní brašnu. Zboku ji kryjí postranní kapsy. Plné slunce vlastně nezná. Mám hodně přátel s el-kolem a nikomu žádná baterka na slunci nebouchla...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.