Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vice bilkovin jako vegetarian

Od: alexm odpovědí: 4 změna:
Dobry den, je mi 16 a zacal jsem posilovat a tim padem se i snazim trosku resit stravu. Uz od mala nejim maso, ktere je pro vetsinu lidi hlavnim zdrojem bilkovin. Potreboval bych jejich prijem ted kvuli cviceni navysit. Denne jim asi 50g, coz je k me hmotnosti 70kg docela malo. Zaradil jsem ted do jidelnicku i vice mlecnych vyrobku a vajec, ktere jsem predtim taky moc nejedl. Poradite mi prosim jeste nejaky potraviny?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Protein v prášku - udělej si smoothie nebo přidej do něčeho pečeného, ovesná kaše, luštěniny, oříšky, tofu, raw proteinové tyčinky, skyr a tvaroh jsi už asi zařadil...

hodnocení

0x

Vegetariánství a posilovna nejdou zrovna moc dohromady. Nejkvalitnější bílkoviny jsou v mase. Budeš muset zvýšit spotřebu mléčných bílkovin, nejlépe nízkotučných (sýry, jogurty, tvaroh...), a pokud chceš mít výsledky (svalstvo), nejspíš si budeš muset vypomoci proteinovými směsemi pro sportovce.

hodnocení

0x
Dobrý den,
hodně bílkovin je v luštěninách, tofu, vajičkách, mléčných produktech nebo také v oříškách. Také existují proteiny (hrachové, sójové, syrovátkové), pokud si je zamícháte do mléka hned máte další bílkoviny navíc. Také si myslím, že je fajn si jídlo plánovat aby se nestalo, že máte málo bílkovin :)

liska5
hodnocení

0x

Ono u vegetariánů nejde jen o bílkoviny. Ty rostlinné Vám přede mnou vyjmenovali. Ještě jsou tablety pro vegetariány k doplnění dalších chybějících látek. Viděla jsem v drogerii DM. To je kromě lékáren jediná drogerka, kde se těm výživovým doplňkům dá věřit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]