Nejste přihlášen/a.
Zrovna jsem jel 10 km v ten nejhorší čas. Kde dřív sem tam projelo auto, nyní každou půlminutu auto. Jak to vidíte z hlediska zdraví, rakoviny atd. za těchto podmínek? Když někdo rád jezdí na silničním kole a terén ho nebaví?
Jezdím i po silnicích, ale po méně frekventovaných.
Dříve jsem jezdil výhradně na silnici, dnež (posleních 20 let) už jen na MTB.
Z hlediska zdraví bych nesoudil rakovinu, ale to, že Vás někdo sejme...
Ale vše má svoje. Aktuálně (a po Covidu) se nám zde v lesích "rojí" doslova tlupy "rekreačních cyklistů na elektrokolech" a už to vážně "není ani hezké".
Tak klub "sebevrahu" jezdi casto po silnici I/23 z Brna na Ceske Budejovice. Kolikrat to byl i nejaky zavodni tym.
Pritom uz od Brna muzou jet po soubezne trase az do Nameste nad Oslavou. Od nameste to muzou vzit hned nekolika trasami na jih, na Znojemsko, kde velky provoz neni a pres M.Krumlov nebo Ivancice se vratit do Brna. Kdo hodla jezdit po silnici I.tridy, at si sedne do autobusu a pozoruje, co to dela s ridicem, ten je po takove jizde z cyklistu na prasky.
A proč by neprošla? Emise se měří s ohledem na emisní limity dané v době výroby toho auta. Já jsem zase pro zákaz cyklistů na silnicích, ať si jezdí po polňačkách a nebo lesem, tam žádné emise čichat nemusí. Silnice jsou primárně pro auta, ne pro nějaké pumpičkáře!
Lubosnovak: A to jste vymyslel sám, nebo Vám to někdo poradil? Musím se podívat do platných zákonů...silnice primárně pro auta..., cyklisté na polňačku...
Zatím jsem to nikde nenašel, ale třeba sem tu sbírku zákonů vložíte, že?
A mimochodem, aby Vám to nebylo divné...Jsem jak cyklista, tak motorista. Nájezd na kole cca stejný jako v autě. Jsem tudíž rozdvojená osobnost, nevím komu fandit víc.
To je můj návrh. Spoustě lidí se to moc líbit nebude,ale je to tak. Zvláště,když 80 % (opět dle mého názoru, podle toho, co jako řidič vídám na silnicích) cyklistů nechce (ne že nemůže, ale schválně nechce) dodržovat zákony, jízdy na červenou , vjezd do křižovatky bez rozhlížení, apod.
Prostě nemám cyklisty rád.
To máte potom těžký život.
Já ale ještě těžší.
Nemám rád některé cyklisty, stejně jako nemám rád některé řidiče aut. Analogicky k tomu některé cyklisty a řidiče rád mám.
Prostě dilema.
V ČR máme největší síť cyklostezek a stejně ty pumpičky místo po cyklostezce nejedou klidnou krajinou s odpočívadlama, ale rvou se na silnice, jako by to dělali schválně.
Ve městě mnohdy jedou souběžně s cyklostezkou na silnici.
Gumídku, ono to s tou nejhustší sítí cyklostezek zase nebude tak horký. Jsou oblasti, kde se dá, ale třeba u nás jsou cyklostezky tažené po polňačkách a silnicích III. třídy a to se místy fakt nedá (je to horší než pít kafe z těch bílejch plastovejch kelímků ). Jezdím 30 denně, silničku jsem odstavil a koupil krose a mnohde mám problém se na tý "cyklostezce" udržet. Po posledních deštích přenáším a do zatáček najíždím na svislo, kdybych to poklopil, tak se svezu po prdeli. Tohle je taky "cyklostezka" ze statistiky.
... na Hané jich je taky hromada a rozhodně to není jen offroad. Uničov, Mladějovice, Šternberk fungl nový asfalt stejně jako trasa do Horky nad Moravou. Opět funglovka.
Tak u nás cyklostezky (pouze pro cyklisty) 0. Proto nerozlišuju mezi cyklostezkou a cyklotrasou, jak je asi patrné z mého popisu výše. Po vyhrazené cyklostezce (stezka pro pěší a cyklisty) jedu ze 30 km asi 500 metrů. Mezi rybáři, dětmi, kočárky, psy navolno, spícími i pářícími se kachnami, bordelem ze stromů, splavenou hlínou. Ale jinak jako jo, povrch kvalitka. Na druhé straně města je cyklostezky asi 1,5 km. Začíná a končí nikde...
Tak potkat každou půlminutu auto asi není nic moc. Na druhou stranu, vemte to z Ípáku na Karlák pěšky a uvidíte, co je to zátěž. Jak píše Martin, je mnohem pravděpodobnější, že Vás někdo sejme, než že dostanete rakovinu. Pokud ale chcete udělat něco pro svoje plíce a nehodláte měnit trasu, mohu doporučit tuhle masku.
Je to o zvyku, odpor při nádechu téměř žádný, při výdechu naprosto neznatelný. Jako celoživotní alergik a dlouholetý astmatik teprve s touhle maskou jedu sezónu durch, bez ohledu na to, jaké je počasí a co zrovna kvete. Akorát občas někdo blbě čumí. No a co.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.