Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pumpička na kolo

Od: gumidek® odpovědí: 10 změna:

Ahoj rádci, vůbec se nevyznám v dnešních pumpičkách na jízdní kola.

Maximálně znám ten starý VELO ventilek na Favoritech a Eskách a pak autoventilky z "horáků".

Potřebuji nahustit takový ten nový typ ventilku. Asi galuskový? Na horském kole.

Mám nějakou starší pumpičku s rychloupínákem, kde je taková svěrná guma v hrdle.

Půjde nahustit ten nový typ ventilku.

Viz obrázek pumpičkou viz obrázek?

Díky a kdyby to někoho pobuřovalo tak ano, nevím vše, proto se ptám a hledat umím, ale žádám o radu někoho, kdo to používá. Ne internet s nejistým výsledkem. Díky

;)

P.S.: Co je FV, AV, DV u ventilků? AV jako autoventilek? Co to další?

hustilky.heureka.cz/...

Pumpička na kolo

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

U jízdních kol pro dospělé se prakticky vyskytují jen dva typy ventilků, autoventilek a galuskový ventilek, ten druhý je váš případ. Pumpička kterou popisujete by to mohla nafouknout za předpokladu, že ta svorná gumička má průměr na galuskový ventilek a nikoliv na autoventilek. Někdy ta gumička je otočná, z jedné strany má menší díru, z jedné větší.

hodnocení

Super, jde to otočit díky.

Ještě bych měl dotaz pro všechny, jak fungují tyto redukce.

Musí být galuskový ventilek trvale povolen a dá se ta redukce? Může takto být instalována trvale a nebo jen pro nahuštění a pak redukci sundat a galuskáč dotáhnout a dát čepičku?

kupkolo.cz/...

asd1
21.06.22 19:35

Sundavat

Tahle redukce slouží pro případ, že máte pumpičku na autoventilky a potřebujete ji použít na galuskový. Po nafouknutí se sundává. Já ji používal když jsem měl kolo s gal. ventilky, protože při jejím použití se mi kolo foukalo mnohem líp, i když jsem také měl otočné těsnění.

hodnocení

Chápu správně, že v redukci žádný ventil není a tak je to jen mosazná průchozí trubička s o kroužkem u závitu?

Jetště dotaz. Teoreticky, šla by použít místo čepičky, abych jí neztratil a pak na redukci dávat jen čepičku autoventilku a když budu chtít hustit, tak redukci jen sundám, povolím galuskáč, nasadím redukci zpět a hustím?

Jé má idea reálná a funkční?

asd1

Jo jen trubička. Pak je redukce z autoventilku na galuskovou pumpu, tam je trn na zamáčknutí ventilku + zpětný ventil.

Jde to tak, ale asi budeš první kdo to tak bude vozit... Cyklista ty dva gramy navíc na kolo nedá ;)

hodnocení

Já na kolo určitě nesednu. Jen se ptám jako já, protože mě to zajímá, že tu mám nějaké kolo věci a chci je věnovat, tak zda budou co platné novému majiteli a taky mě to trošku zajímá, abych byl sám v obraze ;)

asd1
hodnocení

2x

To je galuskový, povolíš tu matičku, promáčkneš (guma se přilepuje) nasadíš pumpu a foukáš..

Měla by to umět, bývá tam otočný těsnění + vožka s trnem na autoventilek/ galuskový.

Ventilky - Moolbike

Výborná nouzová pumpička je toto: lehká a spolehlivá. Paradoxně jedna z nejlevnějších.

Kellys KLS KP-202/...

hm, je pěkný dávát odkaz na konkrétní výrobek, jenže jestli je to přes Heureku na konkrétní firmu (já to shodil dřív, než to naběhlo), tak chudák firma zaplatí Heurece za každý otevření odkazu pár pětek...
(aspoň takhle by to mělo fungovat, tuhle moudrost jsem se myslim dozvěděl na zdejší poradně)
oni sice chudáci kapitalistický kvůli max. pár stovkám nezkrachujou, ale přesto by se vlastně ten odkaz měl smazat, nebo přepsat přímo na konkrétní firmu bez webu Heureky, nemám rád, když se komukoliv a kdekoliv zbytečně plencaj peníze

Heurece platíte za proklik jen tehdy, když s ní máte smlouvu, a jedná se o proklik z Heureky na e-shop. Nějak netuším, kdo by v tomto případě měl platit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]