Dobrý den, chtěl bych si koupit přední světlo má kolo, co se dívám na Aliexpress, tak dneska se už nabízí především s dobíjecí baterií. Nemáte s tím někdo zkušenost jaká je životnost baterie? Používat to budu tak 10-20x za rok. Nevím ani jak moc silné světlo vybrat aby dobře svítilo, 300lumenů je dost? Pak jsem chtěl zadní světlo, viděl jsem na jednom kole malé červené světýlko, které krásně svítilo i přes den, to bych chtěl pro denní bezpečnost. Poradili by jeste mi prosím? Děkuji
Ano, 300 lumenů je dost.. Jak dlouho vydrží akumulátor? Nemám světla z Číny, ale u mých světel cca 20h na jedno nabití (3-5 tréninků). Ale upřímně si myslím, že s tou "denní bezpečností" by se to nemělo přehánět. Na jednu stranu jezdí 80% lidí v khaki tričku a černých kalhotech a na druhou stranu "pro bezpečnost" blikají za letního dne při azurové obloze. Neblbneme už všichni trochu?
Je dobré vždy uvádět, na jaký typ jízdy světlo potřebujete. Na zpevněné cesty je 300 lm krásných, postačí i 150 lm, do terénu je 300 lm minimum. Životnost vestavěného akumulátoru se těžko odhaduje, jelikož závisí na mnoha faktorech, ale já myslím, že aspoň 4 roky by měl vydržet.
Přední nemám, v noci nejezdím. Vzadu mám dvě taky z aliexpresu, docela oslepujici a ty používám pořád, i když mám barevný dres, ale i tak mi přijde, že někteří šoféři jsou slepí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.