Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustálá únava

Od: pans odpovědí: 5 změna:
Zdravím. Mám každodenní problém s únavou. Mám práci, při které se celý den stojí, ale jinak není moc náročná. Hned mi ale dojde energie a když přijdu domů, nic se mi nechce. Chuť by byla, ale energie ne. Je mi 24 a jsem sportovec. Běhám půlmaratony a už jsem chtěl začít trénovat na závody. Ale jakmile přijdu domů, nemám na trénink ani pomyšlení. Mám s tím problém dlouhodobě. Ne jen teď. Je tedy něco, co mi chybí ve stravě? Má to nějaké logické vysvětlení? Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
19.04.22 14:19
hodnocení

0x
Covid?
pans
hodnocení

Covid jsem neměl a i kdyby. Trvá to už dýl než je kovid mezi náma

hodnocení

0x

Jestli to trvá u vás tak dlouho a sportujete, co na to váš sportovní lékař? Nemám ani věšteckou kouli, ani lékařské vzdělání, ale můj laický rozum mi říká, že to jen stravou nebude. A logické vysvětlení vám dá lékař.

sparcoo*
hodnocení

0x
Mohou to být skryté infekce - EBV, Borelióza,...
nebo jen špatné bioritmy - spánek, toxicita, strava, psychická hygiena
nebo jen banální nedostatek hořčíku, železa, vitamínu B.

liska5
hodnocení

0x

Zajděte si k lékaři na krev. Chronický únavový syndrom je diagnóza. Je jaro, je častější. Zkuste nutričního /výživového/ poradce

Nejdřív zvyšte příjem tekutin! Únava je také typická pro nedostatek železa. Bývá u lidí, co žijí na mléčných výrobcích. Lepší je ale přírodní Fe v melase. Ten černý pendrekový sirup ze zdr.výživy. Ten má i hodně Mg, což je u únavy dúležité. Ten lžici denně. Taky B komplex, ale jen měsíc, zatěžuje játra. Co si sportovci pochvalují, je Koenzym Q10.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]