Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přední kolo,výplet ráfek,lehké řinčení,apod

Od: bubla® odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer,
Chci se vás zeptat zda je normální že od předního kola se při jízdě po silnici při změně směru doleva,doprava zkrátka při kličkování ozve lehké řinčení od výpletu.
Kolo je 27,5 palce a obuté na pneu Maxxis ardent,ráfek remerx hurry,silnější výplet.
Doplňková otázka.Máte zkušenost s čelovkou na kolo? Když koukám kolik stojí kvalitnější led světla a jaký mají dosvit,i když o to mi u trailoveho kola nejde,tak jestli se spíše nevyplatí koupit lepší,možná i dražší,všestrannější čelovka než světlo které skoro na nic jiného dá se říct nepoužiju.
m.alza.cz/...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

runner2
hodnocení

4x
Ja mam zkusenosti s celovkou od firmy SILVA, na helmu se prilepi drzak do kterehe se zacvakne lehke LED svetlo, kabelem spojeno s baterii kterou mate v kapse. Pouzivam na beh, kolo a bezky. Na kole to vozim spolecne v kombinaci se svetlem na riditkach. Vyhoda je, ze svetlo z helmy jde tam kam otocite hlavu.

Jak to funguje, co se týká bezpečnosti? Zrovna jsme s kolegou v práci diskutovali jízdu za tmy v terénu. Tuhle kratochvíli neprovozuju, světlo umístěné na řidítkách, ač prvotřídní, mi neposkytuje dostatečný obraz, abych získal reálnou představu o tvaru nerovnosti (není vidět, jestli je díra hluboká 1 cm nebo 10cm, tma v ní je pořád stejně černá) - kolega taky doporučoval doplnit další zdroj - čelovku, je to pak OK?

runner2

amper®

Je to přesně jak píšeš a ani další světlo na hlavě Ti v terénu ve sjezdech významnou jistotu nedá. Velkou výhodou je pouze to, že si hlavou posvítíš včas tam kam potřebuješ a ne pouze tam kam zrovna míří řidítka. Já také záměrně v noci a večer nejezdím. Ale na podzim, kdy je brzy tma tak domů dojíždím často za tmy a na závěr sjíždím cca 10km z hor převážně terénem (lesní cesty, kameny, rygoly, nerovnosti). I po cestách které mám jinak léty najeté jedu za tmy významně pomaleji. Ale přesto pokud bych si na večer do terénu (ne na silnici) měl zvolit mezi světlem na hlavě a světlem umístěným na kole tak ta volba je jasná - na hlavě. Porovnání mám i z MTB 24h závodu.

hodnocení

0x
Tak jako ano, u nové vypletého kola se nějaký zvuk nějakou dobu ozývat může, ale jen než si to sedne.
Čelovku na kolo nepoužívám, na běh ano. LED čelovka z LIDLu svítí za ty peníze výborně.
Že bych ale chtěl jezdit na kole s čelovkou.. či s jiným světlem za tmy, to není nic pro mě.

asd1
hodnocení

0x

Volný dráty = je třeba dotáhnout výplet = musíš umět centrovat jak na výšku tak do strany.

Čelovku z Alíka a v noci na kole v terénu potřebuješ opravdu dobrý světlo a i tak je vidět mizerně, oproti dennímu světlu výrazně horší odhad vzdálenosti apod. Ideál je jedno světlo na řídítkách nebo vidli a druhý na hlavě..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]