Nejste přihlášen/a.
Jak to funguje, co se týká bezpečnosti? Zrovna jsme s kolegou v práci diskutovali jízdu za tmy v terénu. Tuhle kratochvíli neprovozuju, světlo umístěné na řidítkách, ač prvotřídní, mi neposkytuje dostatečný obraz, abych získal reálnou představu o tvaru nerovnosti (není vidět, jestli je díra hluboká 1 cm nebo 10cm, tma v ní je pořád stejně černá) - kolega taky doporučoval doplnit další zdroj - čelovku, je to pak OK?
Je to přesně jak píšeš a ani další světlo na hlavě Ti v terénu ve sjezdech významnou jistotu nedá. Velkou výhodou je pouze to, že si hlavou posvítíš včas tam kam potřebuješ a ne pouze tam kam zrovna míří řidítka. Já také záměrně v noci a večer nejezdím. Ale na podzim, kdy je brzy tma tak domů dojíždím často za tmy a na závěr sjíždím cca 10km z hor převážně terénem (lesní cesty, kameny, rygoly, nerovnosti). I po cestách které mám jinak léty najeté jedu za tmy významně pomaleji. Ale přesto pokud bych si na večer do terénu (ne na silnici) měl zvolit mezi světlem na hlavě a světlem umístěným na kole tak ta volba je jasná - na hlavě. Porovnání mám i z MTB 24h závodu.
Volný dráty = je třeba dotáhnout výplet = musíš umět centrovat jak na výšku tak do strany.
Čelovku z Alíka a v noci na kole v terénu potřebuješ opravdu dobrý světlo a i tak je vidět mizerně, oproti dennímu světlu výrazně horší odhad vzdálenosti apod. Ideál je jedno světlo na řídítkách nebo vidli a druhý na hlavě..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.